Martin Schulz cere o a doua dezbatere televizată cu Merkel întrucât există “prea multe întrebări deschise”

Liderul Partidului Social Democrat german (SPD), Martin Schulz, a declarat, la canalul german de televiziune ZDF, că “prea multe întrebări au rămas încă deschise”.
Martin Schulz.
Martin Schulz. (AFP/Getty Images)

În cele mai recente sondaje, Schulz şi partidul său se află în urma cancelarului Angela Merkel şi a partidului CDU (Uniunea Creştin Democrată), cu doar două săptămâni înaintea alegerilor din 24 septembrie.

În prima dezbatere, care a avut loc în 3 septembrie, Schulz a eşuat să obţină vreun avantaj în faţa rivalei sale, realizând o performanţă slabă.

Un sondaj de opinie realizat după acea dezbatere a arătat că telespectatorii au considerat performanţa lui Merkel ca fiind mai convingătoare, 55% dintre ai afirmând că ea este candidatul mai puternic, în timp ce doar 35% l-au văzut pe Schulz ca fiind superior.

Un sondaj desfăşurat pe Twitter de către Insa a arătat că SPD se află în urma CDU având 23,5 procente, în timp ce partidul lui Merkel deţine un avans considerabil cu 36,5 procente.

Liderul SPD i-a cerut cancelarului Merkel să participe la o nouă dezbatere în timp ce răspundea întrebărilor venite din partea publicului prezent în studioul ZDF.

SPD doreşte să se opună unei “Europe reci şi competitive” cu o Uniune Europeană social responsabilă şi doreşte să creeze un “guvern economic comun” pentru blocul european.

Cancelarul Merkel va apărea joi seară la postul de televiziune public german.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe