Martin Schulz a prezentat Parlamentului European cererea DNA de ridicare a imunităţii lui Dan Nica

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schultz
Preşedintele Parlamentului European, Martin Schultz (NICOLAS TUCAT / AFP / Getty Images)

Preşedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, a anunţat, luni, în plen, că a primit de la autorităţile române cererea de ridicare a imunităţii europarlamentarului PSD Dan Nica. Cererea formulată de DNA va fi trimisă Comisiei pentru Afaceri Juridice (JURI), relatează Mediafax.

Conform procedurilor PE, după ce o cerere de ridicare a imunităţii unui eurodeputat se anunţă în plen, preşedintele PE trimite documentul la Comisia pentru Afaceri Juridice, care va numi un raportor. Raportorul trebuie să fie din alt grup politic şi să aibă o altă naţionalitate decât europarlamentarul pentru care se cere ridicarea imunităţii.

Procedura de ridicare a imunităţii are loc cu uşile închise, iar persoana vizată are posibilitatea de a-şi spune punctul de vedere.

După ce proiectul de raport va fi votat în JURI, acesta se va duce în plen, "unde va fi votat fără a putea fi prezentate amendamente". La votul în plen, europarlamentarul vizat nu mai poate lua cuvântul, mai informează sursa citată.

Reamintim că Dan Nica, ales europarlamentar pe listele PSD este implicat în dosarul Microsoft. Pe 26 septembrie, procurorii anticorupţie au cerut aviz de la preşedintele ţării, Senat, Camera Deputaţilor şi Parlamentul European pentru începerea urmăririi penale în cazul a nouă foşti miniştri, unul din cei vizaţi fiind Dan Nica, ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, în perioada 2000 – iulie 2004, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne