Marşul pentru viaţă 2017 - „Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine”

În perioada 1 – 31 martie, în numeroase oraşe şi localităţi din România şi Republica Moldova, se va desfăşura Luna pentru viaţă 2017 - "Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine", având ca punct culminant Marşul pentru viaţă, organizat sâmbătă.
Marşul pentru Viaţă
Marşul pentru Viaţă (Sergiu Nicolae Brega)

Ajuns la a şaptea sa ediţie, Marşul pentru viaţă 2017 "Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine" va avea loc sâmbătă după-amiază, reiese dintr-un comunicat de presă remis de Asociaţia Studenţi pentru Viaţă, unul dintre organizatori.

"Ne adunăm în Parcul Unirii la 12.30 şi plecăm spre Parcul Tineretului la 13.00. La finalul Marşului pentru viaţă, formaţiile Coco şi Schimbul 3 (cele două formaţii în care s-a despărţit fosta trupă Compact), precum şi artiştii Dragoş Bădoi şi Maria Coman vor susţine concertul Live for Life în Parcul Tineretului. Concertul va fi prezentat de actriţa Ioana Picos. Vino pentru mame! Vino pentru femeile însărcinate! Vino pentru copii! Vino pentru viaţă! Vino pentru că este nevoie de tine!", scriu organizatorii evenimentului din Bucureşti.

"Scopul acestui marş paşnic este de a reaminti cetăţenilor şi liderilor noştri că promovăm şi protejăm familia naturală, aşa cum a întemeiat-o Dumnezeu, întemeiată pe legământul liber consimţit între un singur bărbat şi o singură femeie. De asemenea promovăm şi protejăm dreptul la viaţă, şi dorim oprirea masacrării zilnice a copiilor prin avort", au explicat organizatorii.

În peste 285 de localităţi din România şi Republica Moldova vor fi organizate mitinguri sub sloganul "Ajută Mama si Copilul! Ei depind de tine!".

Potrivit iniţiatorilor acestui demers, tema Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine oferă posibilitatea dezbaterii necesităţii, posibilităţii şi eficienţei sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină.

Organizatorii mitingurilor sunt Coaliţia pentru familie, Asociaţia Studenţi pentru viaţă şi alte organizaţii non-guvernamentale, iar evenimentul beneficiază de susţinerea Patriarhiei.

Mai multe detalii despre eveniment aici. Programul activităţilor desfăşurate de Studenţi pentru viaţă în Bucureşti, în cadrul Lunii pentru viaţă aici.