Marşul oamenilor pentru stoparea schimbărilor climatice îi scoate pe români în parcuri duminică

Marşul oamenilor pentru acţiune climatică
Marşul oamenilor pentru acţiune climatică (Echipa de voluntari Avaaz march for climate)

Duminică, 21 septembrie, în mai multe oraşe din ţară, inclusiv în Bucureşti vor avea loc marşuri pentru acţiune climatică la nivel global. Seria de evenimente, organizate de AVAAZ.ORG, prefigurează summit-ul climatic organizat de ONU pe 23 septembrie.

"Contextul global ce a generat organizarea acestui eveniment este summit-ul climatic organizat de ONU pe 23 septembrie la care liderii lumii au fost invitaţi personal de Secretarul General al ONU la New York, pentru a prezenta angajamentele pe care ţările lor sunt gata să şi le asume în eforturile de a opri schimbările climatice.", anunţă organizatorii într-un comunicat de presă remis de Epoch Times.

În Bucureşti, evenimentul este programat să înceapă la ora 16.30 în parcul Tineretului, intrarea dinspre Liceul Şincai, staţia de metrou Tineretului. Organizatorii promit ateliere artistice, discuţii şi dezbateri cu invitaţi speciali, piesă de teatru cu tematică specifică realizată de ART Fusion, reciclare creativă, precum şi alte activităţi creative înainte de a porni în marş la ora 18:30.

Cei care-şi doresc să înveţe să picteze pe bannere li se sugerează să vină cu materiale: pânză sau cartoane, vopsele sau spray, markere sau creioane.

Marşul ce va începe din Parcul Tineretului va avea ca punct terminus Piaţa Universităţii. Au fost anunţate acţiuni similare în Cluj, Iaşi, Braşov, Timişoara, Bârlad, Satu-Mare, Ploieşti şi Mureş.

"Suntem gata să lansăm cea mai mare demonstraţie pentru acţiune climatică din istorie, cu evenimente în toate colţurile lumii, de la New York până la Paris şi Rio.", scriu organizatorii, care precizează că mii de organizaţii şi sute de mii de oameni din întreaga lume s-au înscris la marş.

În România marşul este susţinut de Coaliţia pentru Mediu, Fundaţia Eco Civica, Fundaţia Terra Mileniul III, Activişti Fără Frontiere, Asociaţia Edelvais, România fără Ei, România Vie, Federaţia Bicicliştilor din România, Grupul de Intervenţie Civică, Grupul Fără Fracturare, Greenpeace România, A.R.T. Fusion.

Parteneri media sunt: Think Outside the Box, A.R.T. Fusion, Şapte Seri, Epoch Times România, Radio Republika Verde, EcoMagazin, România Pozitivă, România Curată, Al Treilea Sector, Blogunteer.ro, Roportal, Eco2ro, Uniţi Schimbăm, România Protestează, Metropotam.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne