Marşul bicicliştilor împotriva melanomului - sâmbătă 23 iulie

Marşul bicicliştilor, 19 septembrie 2015
Marşul bicicliştilor, 19 septembrie 2015 (Epoch Times)

Organizaţiile bicicliştilor din Bucureşti participă la o a doua ediţie a Marşului împotriva Melanomului. E o modalitate de a atrage atenţia asupra riscului expunerii la soare chiar şi în timpul călătoriilor obişnuite prin oraş. Evenimentul are loc sâmbăta, 23 iulie, cu pornire de la Palatul Parlamentului. Adunarea participanţilor este la ora 19.00, iar plecarea de la ora 20.00.

Melanomul este responsabil de numai 4% din cancerele de piele, dar provoacă 80% dintre decesele cauzate de cancerul cutanat. Apare mai des la bărbaţi decât la femei, dar, dacă este depistat din timp, melanomul se vindecă în 98% dintre cazuri.
„Bicicliştii pedalează împotriva melanomului” face parte din campania „Un viitor fără pată”, aflată în cel de-al patrulea an consecutiv. Campania este organizată de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (detalii pe www.info-melanom.ro).

Programul evenimentului:
19:00 - Bicicliştii se strâng în Parcul Izvor, la alveolă, unde sunt aşteptaţi cu 150 de pompe de bicicletă şi brăţări UV care ajută la detectarea ultravioletelor la timp;
20:00 – vor pleca pe traseul Parc Izvor – Bd. Naţiunile Unite – Str. B.P. Haşdeu – Berzei – Calea Buzeşti – Piaţa Victoriei cu retur pe Calea Victoriei;
21.00 – 21.30 - final de marş şi defilare în Parcul Izvor.

Mai multe detalii, pe pagina de Facebook Bicicliştii pedalează împotriva melanomului

Invitaţii dezbaterii: Oana Turturică, de la Asociaţia Hai cu Bicla şi Mihai Deneş de la Asociaţia Adevăraţii VeloPrieteni România.