Mark Zuckerberg spune angajaţilor supăraţi că gigantul social şi-ar putea schimba politica de cenzură la adresa lui Trump şi a altor lideri politici

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg (Justin Sullivan / Getty Images)

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, le-a spus angajaţilor supăraţi de decizia de a nu elimina postările recente ale preşedintelui Donald Trump de pe platforma de social media, că firma îşi poate revizui politicile cu privire la „discuţia privind utilizarea forţei de către stat”, care cu câteva zile în urmă recomanda cenzurarea postărilor preşedintelui Trump şi ale altor lideri mondiali.

The Verge relatează că gigantul social media Facebook s-a confruntat cu tensiuni interne, după ce CEO-ul Mark Zuckerberg a refuzat să cenzureze anumite postări ale preşedintelui Trump, despre care mulţi angajaţi credeau că sunt un apel la violenţă.

Vinerea trecută, Twitter a cenzurat o postare a preşedintelui Trump, care s-a adresat protestatarilor violenţi, în care se spunea „când încep jafurile, încep împuşcăturile”, printr-o etichetă de avertizare care menţiona că postarea preşedintelui american încălca regulile companiei Twitter referitoare la „glorificarea violenţei”.

Facebook a refuzat să cenzureze acelaşi mesaj, Zuckerberg afirmând într-o postare că, deşi consideră mesajul „profund ofensator”, compania a decis că nu încalcă politica împotriva „incitării la violenţă”. De atunci, angajaţii din întreaga companie şi-au exprimat furia pentru decizia CEO-ului companiei.

Înregistrări obţinute de publicaţia Verge arată că Zuckerberg s-a adresat angajaţilor referindu-se la decizia sa într-o convorbire video, vineri, în care a declarat că gigantul din Silicon Valley îşi poate schimba politicile legate de moderarea postărilor politicienilor.

"Există o întrebare reală care rezultă din toate acestea - dorim să ne centrăm politica în jurul discuţiei privind utilizarea forţei de către stat?", a spus Zuckerberg. „În zilele următoare, deoarece Garda Naţională este acum desfăşurată, probabil că cel mai important lucru de care m-aş îngrijora ar fi utilizarea excesivă a forţei de către poliţie sau a forţei militare. Cred că acesta este un argument bun că ar trebui să existe mai multe limite în jurul discuţiei în acest sens", a adăugat el.