Mark Faber prevede o scădere a acţiunilor de până la 30% în 2014

(photos.com)

Economistul Mark Faber a afirmat luni că se aşteaptă ca acţiunile să scadă cu 20% până la 30% până în luna octombrie 2014, potrivit unui interviu realizat de CBC.

“Nu uitaţi că multe acţiuni au scăzut deja cu 10%. Industria imobiliară a scăzut cu 15%. Industria aeronavelor a scăzut şi ea cu 10%”, a notat el în cadrul emisiunii Halftime Report al postului CNBC.

Faber, autorul "Gloom, Boom & Doom Report" (Raportul declinului, revirimentului şi colapsului), a avertizat de asemenea că multe acţiuni au scăzut cu mai mult de 20%.

„Aşadar, nu ne aflăm într-o perioadă a pieţei puternică şi uniformă”, a spus el. „Indicele Russell 2000, care reprezintă 2000 de companii a scăzut cu 2% numai anul acesta. Şi mare scofală, S&P este în creştere cu 6%, în timp ce Filipine, Indonezia, India, Tailanda, Vietnam au crescut cu 15% până la 25%.”

La începutul acestei luni, Faber a afirmat că piaţa se pregăteşte pentru un mare declin ce ar putea fi la fel de drastic ca cel din 1987. Dar acesta nu a explicat ce ar putea să declanşeze acest lucru.

În timp ce predicţiile cele mai sumbre ale lui Faber ajung deseori pe primele pagini ale ziarelor, el a fost criticat pentru că a făcut şi predicţii sumbre ce nu s-au adeverit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie