Marius Copil, în sferturile turneului ATP de la s-Hertogenbosch (Olanda)

Jucătorul român a câştigat, miercuri, confruntarea cu Yuichi Sugita (Japonia) în trei seturi, scor final 7-5, 4-6, 6-4.
Jucătorul român de tenis Marius Copil.
Jucătorul român de tenis Marius Copil. (Getty Images)

Marius Copil (27 ani, 97 ATP) s-a impus în optimile competiţiei olandeze în faţa unui jucător mai bine clasat în ierarhia mondială, niponul Yuichi Sugita (29 ani, 53 ATP) - cap de serie numărul şapte.

Arădeanul a avut nevoie de două ore şi 5 minute de joc efectiv pentru a-şi asigura prezenţa în faza superioară a circuitului cu premii în valoare de 612.755 euro, scor final 7-5, 4-6, 6-4.

Copil a avut meci greu. Dacă în primul set a reuşit să-şi îndeplinească strategia, câştigând cu 7-5 la a cincea minge de set, în setul doi oponentul său a pus mai multe probleme, el fiind cel care a dominat schimburile de mingi, scor 4-6. În decisiv Copil a gestionat mai bine momentele cheie ale jocului, la scorul de 4-4 a salvat trei mingi de break, ca apoi în ultimul ghem să-l liniştească cu un sec, scor 6-4.

Românul a strâns în această înfruntare 10 aşi, dar a comis şi 5 duble greşeli, în timp ce Sugita a avut 3 aşi şi a făcut 4 duble greşeli.

În duelurile directe dintre cei doi, sportivul nostru are acum 3-1.

Marius Copil, care şi-a asigurat un cec în valoare de 17.770 euro şi 45 de puncte ATP, va întâlni în turul trei pe învingătorul dintre luxemburghezul Gilles Muller şi australianul Matthew Ebden.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport