Marius Copil, evoluţie încântătoare la turneul challenger de la Ilkley (Marea Britanie)

Tenismanul român a obţinut victorii atât pe tabloul de simplu cât şi pe cel de dublu - o dată în faţa americanului Mitchell Krueger, respectiv alături de francezul Ugo Humbert în faţa cuplului Sriram Balaji (India)/Jamie Cerretani (Statele Unite).
Jucătorul român de tenis Marius Copil.
Jucătorul român de tenis Marius Copil. (Surbiton Trophy/facebook)

Marius Copil (28 ani, 84 ATP) are un parcurs pozitiv la circuitul challenger de la Ilkley (Marea Britanie), dotat cu premii totale de 137.560 euro.

Arădeanul a trecut în turul doi la simplu, miercuri, de sportivul american Mitchell Krueger (25 ani, 186 ATP), în două seturi, cu scorul de 7-6 (5), 7-6 (4). Partida a durat o oră şi 57 de minute.

Capul de serie numărul trei la aceasta competiţie a contabilizat 7 aşi şi 4 duble greşeli, în timp ce oponentul său a numărat 3 aşi, respectiv o dublă greşeală. În confruntările directe dintre cei doi iubitori al sportului alb, Copil conduce acum cu 2-0, singurul lor duel având loc anul trecut, în optimi, la Indian Wells (challenger), scor 6-1, 1-6, 6-4.

În optimi, jucătorul nostru îl va avea ca adversar pe japonezul Go Soeda (34 ani, 169 ATP). El şi-a asigurat deocamdată un cec în valoare de 2.180 euro şi 10 puncte ATP.

Copil a performat şi la dublu, acolo unde alături de francezul Ugo Humbert s-a calificat în sferturile de finală, după 6-1, 7-5 cu perechea formată din Sriram Balaji (India) şi Jamie Cerretani (Statele Unite), într-o oră şi 15 minute.

Arădeanul şi-a asigurat şi aici un premiu financiar în valoare de 1.630 de euro şi 25 de puncte ATP la dublu. În continuare cei doi vor sta faţă în faţă cu australienii Alex Bolt şi Max Purcell.