Marine Le Pen: Copiii imigranţilor ilegali nu ar trebui să aibă acces la educaţia publică

Conform unei propuneri lansate de lidera Frontului Naţional francez, copiii imigranţilor ilegali nu ar trebui să aibă posibilitatea să beneficieze de serviciile de educaţie publică. Propunerea face parte dintr-o platformă de restricţionare a accesării serviciilor sociale pentru migranţi.
Marine Le Pen, lidera fostului Front Naţional francez (actualmente Partidul Raliul Naţional)
Marine Le Pen, lidera fostului Front Naţional francez (actualmente Partidul Raliul Naţional) (Captură Foto)

Marine Le Pen a declarat joi la o conferinţă în Paris: “Nu am nimic împotriva străinilor dar le spun: dacă veniţi în ţara noastră nu va aşteptaţi să fiţi trataţi [de sistemul sănătăţii] şi copiii voştri să fie educaţi pe gratis”.

“S-a terminat cu această situaţie, gata cu joaca”, a declarat ea, adăugând că sistemul de învăţământ al Franţei a ademenit imigranţii precum o “sugativă”.

Comentariile lui Le Pen au atras nemulţumirea guvernului socialist. Ministrul socialist al educaţiei, Najat Vallaud-Belkacem, a etichetat poziţia liderei Frontului Naţional ca fiind ruşinoasă şi a precizat că merge împotriva valorilor Republicii Franceze.

“Vă amintesc că este o chestiune de onoare ca Republica Franceză să acorde copiilor, tuturor copiilor, dreptul la educaţie – cu alte cuvinte, dreptul la un viitor”, a precizat Vallaud Belkacem.

Interzicerea accesului copiilor la educaţie ar reprezenta în prezent o încălcare a legii franceze, care garantează învăţământul pentru toţi copiii din ţară.

În plus, Le Pen a propus ca imigranţii fără statut legal să treacă printr-o “perioadă de aşteptare” înainte să beneficieze de serviciile sociale, inclusiv şcolarizare gratuită pentru copii.

“Cred că o perioadă de timp aceştia trebuie să plătească taxe înainte să poată accesa toate serviciile publice, precum educaţie, securitate socială”, a susţinut ea în timpul vizitei anuale la Târgul de Crăciun de pe bulevardul Champs-Elysees din Paris.

Le Pen a promovat de mult timp expulzarea imigranţilor ilegali şi a cerut un control mai strict al cererilor pentru azil. În plus, ea a propus retragerea Franţei din Uniunea Europeană şi zona euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe