Marina SUA: Dronă iraniană forţează un avion de luptă american să execute manevre de evitare

Marina SUA a declarat că o dronă iraniană a zburat marţi la aproximativ 30 de metri de unul dintre avioanele sale de luptă, în timp ce acesta încerca să aterizeze pe un portavion în Golful Persic.
Avion de luptă american F-18 Hornet.
Avion de luptă american F-18 Hornet. (Adrian Dennis/AFP/Getty Images)

Bill Urban, purtător de cuvânt al Comandamentului Central al Forţelor Maritime Americane, a declarat că incidentul a avut loc în spaţiul aerian internaţional, în timp ce bombardierul american F/A-18E Super Hornet se pregătea să aterizeze pe portavionul USS Nimitz.

“Manevra periculoasă executată de drona QQM-1 ... a creat un pericol de coliziune şi nu a respectat practicile şi legile maritime internaţionale”, a afirmat Urban.

Urban a adăugat că incidentul de marţi este a 13-a interacţiune “nesigură şi neprofesionistă” ce a avut loc în 2017 între forţele maritime americane şi iraniene.

El a adăugat că bombardierul american a trebuit să execute “manevre de evitare” pentru a ieşi din calea dronei.

În luna iulie, o navă de patrulă a Marinei SUA a tras focuri de avertisment asupra unei ambarcaţiuni a Gărzilor Revoluţionare ale Iranului în Golful Persic care s-a apropiat cu viteză de nava de luptă americană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe