Marian Neacşu: Nu e nevoie de reformă în PSD. Dragnea, în continuare locomotiva partidului

Preşedintele PSD Liviu Dragnea este în continuare locomotiva partidului şi mai are încă foarte multe lucruri de demonstrat, nu se impune în acest moment o reformă internă a partidului, a opinat secretarul general al social-democraţilor Marian Neacşu.
Deputatul PSD Marian Neacşu
Deputatul PSD Marian Neacşu (facebook.com)

PSD nu are nevoie de o reformă, partidul a depăşit "epoca Grindeanu" şi funcţionează din nou în parametrii corespunzători, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, secretarul general al PSD Marian Neacşu.

"În măsura în care aş fi socotit că e nevoie de o reformă în PSD m-aş fi aflat lângă cei care cer acest lucru (Sorin Grindeanu, Cătălin Ivan, Eugen Teodorovici - n.r.). Nu sunt acolo, sunt aici. Deci nu cred că este nevoie de o reformă în partid. PSD, care a câştigat în mod covârşitor alegerile trecute, aşa cum nu a mai făcut-o niciun partid din ţara, este, în epoca post-Grindeanu, reintrat în parametrii funcţionali corespunzători, atât în ceea ce priveşte activitatea politică, cât şi activitatea guvernamentală.

Acum, când dintr-o comunitate, nişte oameni sunt trecuţi dincolo de gard, bineînţeles că viaţa de dincolo de gard pare altfel decât viaţa de aici. Şi aşa reforma o facem din afară spre interior. Cred totuşi că este creat cadrul ca oamenii să se exprime în interiorul partidului, nu în afara lui", a declarat Marian Neacşu, citat de Agerpres.

Întrebat despre diferenţa de procente în sondaje care se înregistrează între PSD şi liderul partidului, secretarul general al PSD a replicat:

"În perioada de final a campaniei electorale, domnul Dragnea era foarte aproape de scorul partidului. Partidul pierde mult mai greu din avânt decât o persoană. Sunt convins că domnia sa va reuşi să revină. Cel puţin eu simt lucrul acesta că Liviu Dragnea este în continuare locomotiva partidului. Mai are încă foarte multe lucruri de demonstrat, sunt sigur de asta şi eu cred că acolo unde a reuşit Liviu Dragnea să aducă partidul nu a mai reuşit să o facă nimeni până în momentul acesta. Deci, în continuare, cel puţin asta simt din partea organizaţiilor judeţene - şi credeţi-mă că sunt în relaţii destul de des şi destul de mult cu ele - ideea generală este cea pe care v-am exprimat-o mai devreme".

Liderul social-democrat a respins şi scenariul potrivit căruia premierul Mihai Tudose este interesat să preia şefia PSD.

"Nu cred că Mihai Tudose are un astfel de plan de carieră. Eu cred că, dacă Mihai Tudose ar fi avut un astfel de plan de carieră, nu era prim-ministru", a punctat Marian Neacşu.

În acelaşi timp, secretarul general al PSD a opinat că proiectul politic pe care l-a anunţat fostul premier Victor Ponta are un caracter aventuros.

"Domnul Victor Ponta a anunţat şi că sunt o mulţime de parlamentari social-democraţi care vor vota moţiunea de cenzură, fapt care nu s-a întâmplat. Şi acum, sunt convins că membrii PSD, preşedinţii de organizaţii, parlamentarii vor rămâne în cadrul partidului şi nu vor merge cu Victor Ponta într-un proiect politic care, în opinia mea, are un oarecare caracter aventuros", a afirmat Marian Neacşu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne