Marian Neacşu, judecat pentru conflict de interese, ales în locul lui Hrebenciuc

Vot în Camerele reunite ale Parlamentului României.
Vot în Camerele reunite ale Parlamentului României. (Epoch Times România)

Parlamentarul PSD Marian Neacşu, a fost ales luni în funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor - cu 223 de voturi pentru şi 30 voturi împotrivă - în locul deputatului PSD Viorel Hrebenciuc, care a demisionat din funcţie pe fondul dosarelor penale în care este implicat.

Neacşu, care deţinea şi funcţia de lider al Grupului parlamentar al PSD în Camera Deputaţilor, a fost ales în postul de vicepreşedinte al Camerei printr-un vot secret cu bile.

Totuşi, liderul PSD pare să nu fie în cea mai bună alegere pentru funcţia de vicepreşedintele al Camerei Deputaţilor, întrucât Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus trimiterea acestuia în judecată.

”Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Neacşu Marian, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese”, se notează în comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Mai mult, Neacşu este unul din parlamentarii care au luat parte, pe 10 decembrie 2013, la aşa-numita ”Marţea Neagră”. Mai exact, liderul PSD a suplimentat ordinea de zi a şedinţei de plen introducând proiectul de lege privind amnistierea şi graţierea.

Din stenogramele publicate de DNA în dosarul de trafic de influenţă al liderilor PSD Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova reiese că aceştia intenţionau să reintroducă legea amnistiei şi graţierii, lege de care ar urma să beneficieze o serie de parlamentari acuzaţi de fapte de corupţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne