Marian Godină: Ce protectiv şi calm e de data asta jandarmul care împărţea pumni protestatarilor!

Jandarmul care împărţea pumni protestatarilor din Piaţa Univsersităţii este foarte protectiv cu şeful PSD, Liviu Dragnea, a comentat poliţistul Marian Godină, care a postat o poză în acest sens.
Jandarmul care a lovit protestatari
Jandarmul care a lovit protestatari (Marian Godină / Facebook)

Celebrul poliţist Marian Godină, care publicase cu o seară în urmă un filmuleţ în care un jandarm lovea furios cu pumnii protestatari din Piaţa Universităţii, a publicat o poză cu acelaşi om al legii, care îl însoţea - "calm şi protectiv" - pe preşedintele PSD Liviu Dragnea la audieri.

"Mi se pare mie sau ăsta e acelaşi jandarm care aseară împărţea pumni? Glumesc, nu mi se pare, chiar el e. Hmmm, dar ce protectiv şi calm e de data asta. Postarea de aseară cu jandarmul care împărţea pumni mi-a adus un val de critici, nu dintre cele mai elevate, din partea unor jandarmi. Dragi colegi, mă confundaţi dacă aveţi impresia că atunci când vă luam apărarea ori de câte ori opinia publică era indignată de comportamentul vostru o făceam doar ca să latru aiurea şi să vă pup dosurile.

O făceam din convingerea că jandarmii din diferitele video apărute acţionaseră legal şi pentru că era nedrept să fie puşi la zid de opinia publică doar pentru că cineva nu se implica să explice că modul de acţiune, chiar dacă uneori părea brutal, era legal. O făceam asumat, ştiind clar că voi atrage antipatia multora pentru că "ţin" cu jandarmii. Aşa că aia cu adunatul de like-uri nu cred că mi se aplică.

Aseară l-am văzut pe colegul nostru jandarm, dând cu pumnul în stânga şi dreapta, chiar şi într-un bătrân care i-ar fi putut fi tată. Normal că m-am indignat şi că am postat. Şi ştiţi ce e frumos? Că-s perfect liber, nu sunt dator nimănui să scriu ce mi se spune, scriu exact ce am în cap şi îmi asum asta. Pot să laud, dar să şi critic, iar dacă v-aţi supărat şi acum aţi pune mâna pe mine, aţi simţi că nu-mi pasă", a scris Marian Godină.

Reamintim că, sâmbătă seară, în momentul în care protestatarii au încercat să forţeze cordonul de jandarmi pentru a ocupa carosabilul din Piaţa Universităţii, se poate observa cum unul dintre oamenii legi îşi pierde cumpătul şi începe să împartă pumni protestatarilor, printre cei loviţi fiind şi un domn în vârstă. Detalii aici.