Maria Ciobanu: Viorel Morari a ajuns în dizgraţia lui Dodon, de aceea este cercetat penal

Maria Ciobanu, deputat în Parlamentul R. Moldova
Maria Ciobanu, deputat în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

În contextul reţinerii şi învinuirii procurorului-şef Anticorupţie de la Chişinău pentru abuz în serviciu şi fals în acte publice, deputatul Maria Ciobanu susţine că Viorel Morari „are păcate multe şi grele, dar, cu regret, nu ele sunt motivul adevărat al plasării acestuia în izolator”.

Parlamentara consideră că Morari a ajuns în dizgraţia lui Igor Dodon atunci când a îndrăznit să-şi asume investigarea cazului de finanţare dubioasă a PSRM.

„Nu voi da numele deputatului socialist care a intrat în panică atunci când a auzit că s-ar putea să se deschidă 'cărăruşa' pe care banii murdari au ajuns în 'puşculiţa' PSRM, fiind folosiţi în campanii electorale, finanţarea mai multor instituţii media etc.”, comentează Maria Ciobanu pe pagina sa de Facebook concluzionând că, dacă R. Moldova ar avea o justiţie cât de cât independentă, „Viorel Morari are de spus multe. Şi nu doar el...”.

Şeful suspendat al Procuraturii Anticorupţie din Republica Moldova, Viorel Morari, a fost reţinut şi plasat vineri, 10 ianuarie, în izolator, fiind acuzat că l-ar fi protejat pe fostul lider al Partidului Democrat, oligarhul Plahotniuc în cazul fraudei bancare acceptând ilegal de la acesta o plângere depusă în privinţa lui Veaceslav Platon şi împiedicând astfel mersului normal al investigării furtului miliardului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe