Maria Ciobanu: Sistemul educaţional din RM nu are nevoie de părerea lui Plahotniuc

Individul care trăieşte în lumea sa izolată, şi care şi-a subordonat prin minciună şi trădare toate instituţiile RM, nu ar trebui să vorbească despre reformele în educaţie, afirmă deputata PLDM Maria Ciobanu, referindu-se la Plahotniuc.
Maria Ciobanu - deputata PLDM din R. Moldova
Maria Ciobanu - deputata PLDM din R. Moldova (facebook.com/pldm)

În contextul declaraţiilor lui Vladimir Plahotniuc despre faptul că modul în care s-a desfăşurat în ultimul timp reforma în educaţie a avut multe calcule greşite, iar Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării trebuie să prezinte o analiză pentru a înţelege ce se întâmplă în acest domeniu, deputata PLDM Maria Ciobanu susţine că nimeni din sistemul educaţional din R. Moldova nu ar avea nevoie de părerea ”acestui expert în a distruge un stat”.

”Plahotniuc şi Educaţia?! Un individ care trăieşte în lumea sa, izolată şi securizată la limita oniricului, se ambiţionează să vorbească despre educaţie... Ce ştie el despre morală, integritate, consecvenţă, demnitate umană? Care sunt valorile acestui tip toxic, care şi-a subordonat prin viclenie, şantaj, minciună, trădare toate instituţiile de stat?”, comentează deputata pe pagina sa de Facebook.

În context, politiciana notează că "democraţii" lui Plahotniuc ştiu doar să-şi lipească mutrele pe agenda elevului şi să închidă şcoli. În fiecare zi. Nu contează că anul şcolar a început la 1 septembrie.

Menţionăm că preşedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), oligarhul Vlad Plahotniuc, a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute marţi, că actualele probleme cu care se confruntă sistemul educaţional din Moldova, îndeosebi închiderea şcolilor, s-ar trage din perioada în care Maia Sandu a fost ministru al Educaţiei, el însă a solicitat reprezentanţilor PDM din Guvern, ca urgenţă, să stopeze orice procedură de închidere a şcolilor, până nu vor fi identificate soluţii de alternativă.