Maria Ciobanu: Este grav că în Moldova trădarea politicienilor a devenit o normalitate

Alegătorii Partidului Liberal l-au trimis în Parlamentul de la Chişinău pe Iurie Dârda să-i reprezinte pe ei, nu pe aceia care i-au pus dosarele penale la murat, afirmă deputata PLDM.
Maria Ciobanu, deputată PLDM în Parlamentul R. Moldova
Maria Ciobanu, deputată PLDM în Parlamentul R. Moldova (facebook.com/Maria Ciobanu)

În contextul anunţului de joi al deputatului Iurie Dârda că renunţă la calitatea de membru al Partidului Liberal (PL) şi părăseşte formaţiunea acestora din Parlament, deputata PLDM, Maria Ciobanu susţine că momentan în Republica Moldova ar trece aproape neobservate trădările politicienilor, traseismul politic şi minciuna din capul mesei.

”Am urmărit reacţia la anunţul deputatului Iurie Dârda că părăseşte PL şi m-am îngrijorat. Uni au zâmbit sarcastic, alţii au făcut glume, iar pe cei mai mulţi nu îi mai interesează. Este grav, în viziunea mea, că trădarea devine o acţiune obişnuită. Nu mă refer la liderul PL, ci la acei care au votat cu PL. De ce Dârda nu spune un cuvânt despre ei, de ce nu a găsit de cuviinţă să îi roage să îl ierte?”, comentează politiciana pe pagina sa de Facebook

Maria Ciobanu atenţionează că alegătorii PL l-au trimis în Parlament pe Iurie Dârda să-i reprezinte pe ei, nu pe acei care i-au pus dosarele penale la murat. ”De ce nu şi-a depus mandatul, dacă nu mai poate merge alături de Ghimpu? S-a schimbat cumva Ghimpu? Nu, fireşte! El rămâne fidel repertoriului său... ”

În context, deputata întreabă: pe cine reprezintă traseiştii în Parlament? Acei care au votat cu PCRM, adică cu Violeta Ivanov, Reşetnicov şi toate ”cele 14 gorile”, au votat pentru vectorul european al Republicii Moldova? Electoratul PLDM a fost întrebat de către "boierii" Ştirbate, Balan, Creangă, Nae-Simion Pleşca, Grişciuc, Carpov, "simplu" ex-premier Leancă, "mironosiţele" Spătaru şi Gotă etc., dacă el acceptă trădarea lor? ”Omul se deprinde cu toate...”

În concluzie, Maria Ciobanu precizează că orice ar spune traseiştii din Parlamentul Republicii Moldova, ei au trădat electoratul pentru una din cele trei opţiuni: "borsetka" (pentru bani n.r.), dosare penale puse la murat sau funcţii importante, pentru a agonisi averi.