Margaretele deformate de la Fukushima “înfloresc” pe Internet

Margarete mutante, lângă Fukushima
Margarete mutante, lângă Fukushima (Captură Twitter)

Un grup mic de margarete deformate, găsite în apropiere de locul dezastrului nuclear din Japonia din 2011, a atras atenţia la nivel global după ce utilizatorul japonez pe Twitter @san_kaido a postat în luna mai o fotografie cu mutaţia suferită de acele plante, susţine Business Insider.

Descoperirea florilor mutante are loc la 4 ani după topirea reactoarelor centralei nucleare Fukushima Daichii în 2011. La Centrala atomică a avut loc un accident nuclear după ce un cutremur de pământ de magnitudine 9 a lovit nord-estul Japoniei şi a dezlănţuit un tsunami uriaş.

Margaretele nu sunt primele lucruri afectate în Japonia de acest dezastru nuclear. Iepurii mutanţi şi legumele deformate au ajuns la rândul lor în centrul mass mediei sociale.

În iulie 2013 s-a confirmat faptul că aproximativ 300 tone de apă radioactivă au continuat să se scurgă din centrală în Oceanul Pacific în fiecare zi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură