Marele plan de debarcare a PSD de la putere: O mare alianţă PNL-USR-PMP-Partidul lui Cioloş

Prim-vicepreşedintele PNL pentru strategii politice, Ilie Bolojan, a prezentat o soluţie viabilă pentru ca România să scape de guvernarea "mediocră" a PSD.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Opoziţia non-PSD, indiferent că este vorba despre PNL, PMP-ul lui Traian Băsescu, USR sau partidul lui Dacian Cioloş - Mişcarea România Împreună, trebuie să facă front comun, să aibă candidaţi comuni atât la locale, cât şi la prezidenţiale, dacă vrea să pună capăt guvernării „mediocre” a PSD, a declarat, la Digi24, prim-vicepreşedintele PNL pentru strategii politice, Ilie Bolojan.

În această idee, liberalul nu s-ar opune unei candidaturi a lui Vlad Voiculescu la Primăria Capitalei, dacă se va dovedi că fostul ministru al Sănătăţii din Guvernul Cioloş este cel mai bine plasat într-o astfel de cursă electorală.

"Există două posibilităţi (privind strategia PNL la următoarele alegeri - n.r.). Prima, ca tabloul politic în 2020 să arate ca şi cel de astăzi, cu un partid mare, PSD, şi forţe politice non-PSD dezbinate, variantă în care, în mod cert, în aproape toate marile oraşe din afara arcului carpatic va câştiga PSD, nu neapărat datorită performanţelor bune ale administraţiei, ci datorită pulverizării voturilor. Sau a doua variantă, care eu cred că trebuie pusă în practică, este ca forţele non-PSD, forţele de centru-dreapta trebuie să se adune şi să ofere cel mai bun candidat din fiecare localitate şi să se adune în jurul lui, în aşa fel încât voturile din jurul lui, votul din primul tur - pe care PSD îl foloseşte ca o armă politică - să fie într-adevăr folosit împotriva PSD şi asta cred că este soluţia şi pentru Bucureşti, şi pentru sectoarele din Capitală, şi pentru celelalte oraşe", a declarat Ilie Bolojan.

Vorbim deci un candidat comun al opoziţiei non-PSD.

"Trebuie făcută o înţelegere, pe baza unor anchete sociologice, indiferent că e vorba de Bucureşti, de Craiova, de alte localităţi mari din România, trebuie selectat candidatul cu cele mai mari şanse, trebuie pregătit şi indiferent de partidul de care aparţine, trebuie susţinut. Şi cred că PNL poate să facă această chestiune. (...) Cred că imediat după alegerile prezidenţiale sau înainte de acestea (trebuie să înceapă această pregătire - n.r.), când forţele non-PSD din nou trebuie să se adune, trebuie formalizată din punct de vedere juridic o astfel de coaliţie, pentru că altfel, nu mai e timpul necesar să selectezi oamenii şi să armonizezi interesele locale, care pot fi destul de diferite", a precizat Ilie Bolojan.

Pentru a citi integral interviul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne