Marea Britanie: Trei iubitoare de animale salvează câini dintr-o 'gaură de iad' din România

(photos.com)

Trei iubitoare de animale din Marea Britanie vor aduce peste 22 de câini vagabonzi dintr-o 'gaură de iad' din România, unde o nouă lege prevede uciderea câinilor fără stăpân capturaţi, dacă aceştia nu sunt adoptaţi în termen de două săptămâni de la adăposturi, relatează publicaţia britanică Sutton Guardian.

Luna trecută, două britanice (Jennifer Gilbert, 36 de ani, din West Hill, Epsom, şi Lisa Webster, 40 de ani, din Sherwood Park Road, Sutton) au încercat să salveze cât mai mulţi câini de la un adăpost murdar din Fundulea, lângă Bucureşti.

Iniţial, două românce salvaseră 200 de câini prinşi de hingheri dintr-un 'lagăr al morţii', însă acestea au rămas fără bani şi au abandonat adăpostul, lăsând câinii să 'putrezească în propria lor mizerie'.

Împreună cu Rachael Welch, care ajută la strângerea de fonduri, cele două femei vor aduce în Marea Britanie peste 22 de câini din adăpostul respectiv, plus încă cinci de la un medic veterinar care a acceptat să găzduiască câţiva câini în adăpostul său până la plecare.

Câinii au primit deja paşapoarte pentru animale de companie, au fost vaccinaţi şi vor fi gata de plecare în Marea Britanie cu o camionetă, la 17 aprilie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe