Marea Britanie: Măsuri excepţionale de securitate de teama unui atac ISIS împotriva gărzilor reginei


Marea Britanie:  Palatul Buckingham, schimbarea gărzii.
Marea Britanie: Palatul Buckingham, schimbarea gărzii. (Mioara Stoica/Epoch Times România)

La ceremonia de schimbare a gărzii, una dintre cele mai renumite atracţii turistice din Marea Britanie, au fost luate măsuri de consolidare a securităţii.

Există temeri ale unui atac terorist din partea grupului Statului Islamic împotriva gărzilor reginei, care staţionează şi mărşăluiesc în faţa palatelor principale ale monarhiei britanice, atât în Londra cât şi la Castelul Windsor. Este ceea ce au relatat duminică, 28 decembrie, ziarele britanice Mail on Sunday şi Sunday Mirror, citând surse de securitate.

De menţionat că cel mai vechi castel locuit din lume, Castelul Windsor, împreună cu Palatul Buckingham şi cu Palatul Holyrood din Edinburgh reprezintă principalele reşedinţe oficiale ale monarhiei britanice. Din acest motiv, la schimbarea gărzii s-au întărit din ce în ce mai mult măsurile de securitate.

În Clarence House (Casa Clarence) reşedinţa prinţului Charles, şi în St. James's Palace (Palatul St. James), soldaţii au fost mutaţi în spatele gardurilor de fier sau în poziţii protejate în eventualitatea unui atac extremist. În faţa altor palate poliţia înarmată a flancat gărzile reginei.

Mail on Sunday a declarat că este pentru prima dată, de la atentatele IRA, când se introduc astfel de măsuri. "Ameninţarea este gravă", a declarat o sursă pentru Sunday Mirror: "Statul Islamic ştie că este dificil să lovească un membru al familiei regale, dar o gardă a reginei pentru ei ar fi o ţintă foarte mare", a adăugat sursa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe