Marea Britanie: Hackeri ruşi ar fi spart contul de mail al unui fost ministru. Documente sensibile au fost folosite în campania electorală

.
. (pixabay)

Documente comerciale sensibile au ajuns în presă în Marea Britanie, tocmai înaintea alegerilor generale din 2019, iar Partidul Laburist le-a folosit pentru a face campanie împotriva conservatorilor, astfel încât întreaga operaţiune poate fi tratată ca o interferenţă în alegerile britanice din 2019.

Un raport al Reuters afirmă că hackerii au accesat contul fostului ministru britanic Liam Fox de mai multe ori între jumătatea lunii iulie şi sfârşitul lunii octombrie 2019.

Fox a fost ministrul comerţului internaţional în cabinetul fostului premier Theresa May, dar şi-a pierdut runcţia pe 24 iulie într-o remaniere a cabinetului, după ce Boris Johnson a câştigat concursul de conducere al Partidului Conservator.

Nu este clar care dintre conturile sale de e-mail - cele ministeriale, sau cele parlamentare - a fost spart.

Printre informaţiile sustrase au existat documente privind negocierile comerciale dintre Marea Britanie şi SUA.

Secretarul de externe, Dominic Raab, i-a acuzat luna trecută pe „actorii statali ruşi” că s-au amestecat în alegerile generale din decembrie 2019 prin achiziţionarea şi diseminarea frauduloasă de documente „sensibile” pe social media.

Jeremy Corbyn, la acea vreme candidatul la funcţia de prim-ministru al principalului partid de opoziţie - Laburist - a declarat că documentele scurse au dovedit că guvernul conservator intenţiona să includă Serviciul Naţional de Sănătate într-o viitoare tranzacţie comercială cu SUA.

Un purtător de cuvânt al guvernului a afirmat într-o declaraţie că „există o anchetă penală în curs de desfăşurare a modului în care au fost achiziţionate documentele şi ar fi inadecvat să comentăm în acest moment”.

„Dar, aşa cum vă aşteptaţi, Guvernul are sisteme foarte solide pentru a proteja sistemele IT ale funcţionarilor şi ale personalului”, a adăugat acesta.

Ancheta este realizată de Agenţia Naţională de Criminalitate Cibernetică (CSNS).

Liam Fox a fost nominalizată de Marea Britanie luna trecută pentru a deveni următorul director general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe