Marea Britanie: 3 morţi şi haos pe aeroporturi în urma uraganului Gonzalo

Uraganul Gonzalo.
Uraganul Gonzalo. (captură.)

Marţi, uraganul Gonzalo a lovit Marea Britanie. La Londra o femeie a murit zdrobită de un copac în parcul Hyde Park Barracks, din cartierul Knightsbridge, informează Il Corriere della Sera.

Alte două persoane şi-au pierdut viaţa: un bărbat ucis de rulota pe care o repara si care s-a prăbuşit peste el, iar altul în vârstă de 63 de ani s-a izbit de bariere într-o gară din Merseyside.

La Southwick, în West Sussex, au fost înregistraţi trei persoane cu răni uşoare.

Vântul foarte puternic a înregistrat o viteză de 105 km/h, cauzând anularea a 110 zboruri (sosiri sau plecări) de pe aeroportul internaţional Heathrow.

În plus, unele străzi au rămas blocate, arborii au fos scoşi din pământ iar autoturismele răsturnate de furia naturii dezlănţuite. Au fost înregistrate de asemenea şi întârzieri în transportul feroviar, mai precizează sursa citată.

În Caraibe, uraganul a provocat moartea uni persoane şi a lăsat în urmă mari pagube. La sfârşit de săptămână, în Insulele Bermude, Gonzalo a provocat inundaţii, a dezrădăcinat copacii, a lăsat majoritatea populaţiei fără curent electric, rafalele de vânt înregistrând o viteză de 175 km/h, dar nu a provocat victime.