Marcel Vela: E prima dată când MAI ia în serios problema interlopilor. Suntem cu ochii pe infractori

Marcel Vela
Marcel Vela (Screenshot)

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a fost prezent vineri la Aeroportul Henri Coandă, cu ocazia extrădării în Statele Unite a doi infractori capturaţi în România. Cu ocazia acestui eveniment la care a luat parte şi ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, ministrul a ţinut să transmită că nu va tolera nicio abatere.

Mai mult, în condiţiile în care clanurile de interlopi acţionează din ce în ce mai pe faţă, în care asistăm la răfuieli în stradă iar şeful Poliţiei este criticat că s-a dus să negocieze, servil, cu familia Duduianu, condiţiile pentru înmormântarea lui Emi Pian, Vela a afirmat că „este pentru prima dată când Ministerul Afacerilor Interne ia în serios problema reţelelor de trafic”.

„În acest moment asistăm la un fapt care ţine de extrădarea a doi cetăţeni capturaţi în România de către forţele speciale ale MAI, care au comis infracţiuni internaţionale. Este vorba despre un cetăţean care este în vârful unei reţele de trafic internaţional de persoane în România, Mexic şi SUA. Extrădarea se face în baza deciziei Curţii de Apel Craiova. Şi un cetăţean care a comis infracţiuni cibernetice, furt de identitate”, a declarat Marcel Vela, citat de G4Media.

Ministrul a precizat că operaţiune are loc datorită colaborării Ministerului Afacerilor Interne cu Interpol şi a opinat că soluţia în combaterea infracţionalităţii este colaborarea atât la nivel naţional între toate instituţiile de profil din România - poliţie, parchete şi tot procesul din instanţe – cât si colaborarea cu instituţiile internaţionale, partenerii strategici.

„Eu sunt ministrul Afacerilor Interne de 9 luni de zile şi interlopii, reţelele de trafic au fost de multă vreme arătate, deconspirate inclusiv de presă, dar este prima dată când Ministerul Afacerilor Interne ia într-un mod serios această problemă. Actualul Guvern Ludovic Orban a acordat prioritate Ministerului Afacerilor Interne. Avem dotările de care avea nevoie de mult ministerul. (…) Totodată, am mărit capacitatea de a face teste de integritate în minister, iar acolo unde sunt disfuncţionalităţi am demarat anchete şi controale. Nu vom tolera nicio abatere, niciun act care să fie o pată pe Ministerul Afacerilor Interne, aşa cum vom fi în continuare atenţi, implicaţi şi cu ochii pe tot ce înseamnă acest fenomen criminogen. Suntem cu ochii pe infractori oriunde s-ar afla”, a concluzionat Marcel Vela.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne