Manifestanţi londonezi îi cer lui Cameron să impună sancţiuni împotriva Israelului

Protest al londonezilor pe Downing Street împotriva vizitei premierului israelian la Londra, 9 septembrie 2015.
Protest al londonezilor pe Downing Street împotriva vizitei premierului israelian la Londra, 9 septembrie 2015. (Captură Foto)

Sute de manifestanţi londonezi anti-Israel au participat miercuri la un protest în faţa reşedinţei premierului britanic din Downing Street, în ajunul unei întâlniri între David Cameron şi omologul său israelian.

Mitingul anti-Israel a fost organizat de Palestine Solidarity Campaign (PSC) şi alte grupuri, inclusiv War on Want, Palestine Forum in Britain, Campaign for Nuclear Disarmament (CND), Stop the War şi British Muslim Iniţiative.

Manifestanţii au cerut premierului britanic David Cameron să impună sancţiuni împotriva Israelului în timpul vizitei premierului israelian la Londra.

Netanyahu va petrece două zile în Marea Britanie pentru a discuta despre o serie de chestiuni, inclusiv aşa-zisele discuţii pentru pace cu palestinienii care sunt de mult timp suspendate şi etichetarea produselor create în coloniile evreieşti ilegale din teritoriile palestiniene ocupate.

Netanyahu începe întâlnirile oficiale joi.

Manifestanţii au scandat de asemenea “Arestaţi-l pe Netanyahu” sau “Criminal de război”, în timp ce unii au afişat pancarte cu mesaje care cereau ridicarea blocadei asupra Fâşiei Gaza.

Peste 108.000 de britanici au semnat o petiţie pentru arestarea lui Netanyahu pentru crime de război.

Manifestanţii doresc, de asemenea, ca Netanyahu să fie adus în faţa justiţiei pentru crimele comise de Israel în timpul războiului din Fâşia Gaza. Anul trecut, Tel Aviv a lansat un război de 50 de zile în Fâşia Gaza, în care au fost ucişi aproximativ 2.200 de oameni, majoritatea civili. Alte câteva mii de persoane au fost rănite şi aproximativ 100.000 de locuinţe au fost afectate sau distruse în timpul atacurilor israeliene.

În acelaşi timp, fluturând steaguri israeliene, aproximativ 50 de activişti pro-Israel au desfăşurat în apropiere o demonstraţie, separată, de susţinere a liderului israelian.

Conform rapoartelor, ofiţerii de poliţie au separat cele două grupuri şi au arestat cel puţin 5 manifestanţi după câteva încăierări minore între cele două tabere.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe