Manda, după audierea şefului SRI care a durat peste 9 ore: Au fost semnate 565 de protocoale şi acorduri

Din 1990 până azi au fost semnate 565 de protocoale sau acorduri, 337 sunt active, restul denunţate sau abrogate, a afirmat şeful Comisiei de control SRI, Claudiu Manda, după ce l-a audiat pe directorului serviciului în jur de 9 ore.
Claudiu Manda (Presedintele Comisiei de control a activitatii SRI),
Claudiu Manda (Presedintele Comisiei de control a activitatii SRI), (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, a afirmat, joi, că a discutat cu directorul serviciului, Eduard Hellvig, chemat în Parlament la audieri, despre protocoalele încheiate de instituţia de forţă cu care PSD-ul se află în plin război.

"Sunt semnate protocoale din anul 1990. În total au fost 565 de protocoale sau acorduri. 432 au fost protocoale, restul documente sau acorduri. 337 sunt active, 134 denunţate, 94 abrogate. (...) S-a pus un accent deosebit pe ce încearcă protocoalele din justiţie, vorbim de 18 documente cu CSM, DNA, DIICOT. În acest moment vorbim doar de 2 documente care au caracter secret şi sunt în vigoare, referitoare la ameninţările de terorism", a declarat Manda, citat de g4media.ro.

Şeful Comisiei SRI a precizat că unele protocoale au fost încheiate, potrivit explicaţiilor conducerii SRI, pe baza ordonanţei 6 din 2016.

"Pe vidul legislativ al deciziei 51 a CCR nu există acea structură de interceptări care era la SRI, şi activitatea trebuia să continue", a adăugat Manda.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne