Mâncaţi prea mult?

Cu atât de multă mâncare, este nevoie de disciplină pentru a nu manca prea mult
Cu atât de multă mâncare, este nevoie de disciplină pentru a nu manca prea mult (Photos.com)

Mulţi oameni mănâncă de obicei prea mult fără să ştie asta. Supraalimentarea a devenit un obicei, aceasta ducând la frustrare în lupta lor continuă cu greutatea. Există şase aspecte care subminează adesea eforturile de a scădea în greutate.

Prea multe gustări

Doar pentru că sunteţi flămând, plictisit, însetat sau obosit nu înseamnă că aveţi nevoie de o gustare. Gustările sunt pentru momentele când sunteţi foarte flămând şi nu puteţi să luaţi masa în ora ce urmează, având astfel nevoie de un element de susţinere.

Cu toate acestea, mulţi oameni s-au obişnuit să consume chips-uri, popcorn, nuci, brânză sau fructe drept gustări, chiar şi atunci când nu sunt flămânzi.

Dacă vă regăsiţi în această categorie, atunci goliţi cămara de alimente ce pot fi consumate drept gustări şi încercaţi să vă odihniţi fără a mânca, atunci când sunteţi obosiţi sau aveţi nevoie de o pauză. Găsiţi alte activităţi - altele decât a mânca - pentru a reduce stresul şi asiguraţi-vă că beţi suficientă apă şi faceţi câteva exerciţii fizice de-a lungul zilei.

Mâncăcioşii

Mâncăcioşii preferă să vadă totul terminat din farfurie, mai degrabă decât să vadă alimente aruncate la gunoi, dar din cauza obiceiului de a ciuguli şi degusta diverse alimente, aceştia vor mânca prea mult cu siguranţă. Obişnuiţi-vă să puneţi mai puţin în farfurie, să mestecaţi mai bine şi să nu amestecaţi resturile de mâncare cu o nouă masă.

Prin consumarea a tot ce este în farfurie, în ciuda dimensiunii porţiei, precum şi prin gustarea alimentelor pe care le faceţi pentru copii, prieteni şi soţ, veţi dezvolta în mod inevitabil obiceiul de a mânca prea mult.

Dacă vă încadraţi în această categorie, atunci mestecaţi mai mult, fiţi atenţi în timp ce mâncaţi şi puneţi resturile deoparte, fără a mai ciuguli în momentul când simţiţi fizic că aţi mâncat destul.

Petreceri

Mâncatul, băutul şi veselia duc adesea la un aport caloric extrem. Alcoolul şi alimentele servite de multe ori la petreceri sunt foarte calorice. În loc să exageraţi, limitaţi consumul de alcool, beţi mai multă apă şi fiţi conştienţi de numărul ridicat de calorii al alcoolului şi alimentelor tipice servite la o petrecere său într-un pub.

În ziua următoare petrecerii, consumaţi multe legume verzi, cum ar fi varză, spanac, lăptuci şi salată verde, beţi multă apă, faceţi exerciţii şi plimbaţi-vă în aer liber.

Produse cu un conţinut redus de grăsime

Sosuri cu un conţinut scăzut de grăsime, înlocuitori ai untului, deserturi, cremă de brânză şi alte asemenea sunt mult mai puţin săţioase decât formele lor integrale, iar studiile au arătat că oamenii care consumă aceste produse mănâncă cu 50 la sută mai mult decât persoanele care utilizează alternativele lor integrale.

Mai degrabă decât să optaţi pentru produse "light", alegeţi produsele naturale. Mâncaţi ulei, unt şi brânză naturale, dar fiţi conştienţi să nu mâncaţi prea mult. Să nu cumva să consumaţi alimente bogate în zahăr, cum ar fi prăjiturile cu conţinut scăzut de grăsime, dar despre care se ştie că se depozitează în jurul taliei.

Săritul peste mese

Mulţi oameni nu mănâncă nimic toată ziua şi tind să mănânce mai mult când în cele din urmă au timp, pentru că în acel moment mor de foame. Dacă veţi permite să flămânziţi prea tare înainte de a mânca, atunci va fi greu să faceţi alegeri sănătoase şi moderate.

În plus, obiceiul de a nu mânca perioade lungi de timp şi apoi a vă supraalimenta, va provoca de multe ori letargie şi indigestie.

Deci, asiguraţi-vă că începeţi ziua cum trebuie şi mâncaţi atunci când vă e foame, dar înainte de a vă fi atât de foame încât aţi putea mânca şi un cal.

Alimentarea emoţională

Haideţi să recunoaştem, mâncatul este distractiv şi cu siguranţă provoacă o stare de letargie. Dacă observaţi că mâncaţi adesea din cauza stresului emoţional, atunci respiraţi adânc şi analizaţi cu atenţie problemele cu care vă confruntaţi, dar pe care vreţi să le evitaţi.

S-ar putea să fie ceva grav (de exemplu, aţi fost concediat sau aţi pierdut pe cineva drag) sau lucruri mărunte din viaţă ceea ce vă îndreaptă paşii spre ... îngheţată. Poate că sunteţi obosit, plictisit, trist sau furios. Oricare ar fi motivul, trebuie să vă construiţi elementele ce vă vor ajuta să faceţi faţă factorilor de stres din viaţa de zi cu zi sau veţi lupta continuu cu obiceiurile care vă afectează sănătatea.

Tysan lerner este o specialistă care ajută oamenii să piardă în greutate fără a se înfometa sau a petrece ore în sala de gimnastică. Ea este antrenoare de fitness şi specialistă în a crea o stare de bine . Site-ul ei este www.lavendermamas.com

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură