Mălin Bot: Am depus plângeri penale împotriva jandarmilor care m-au ridicat. Cer daune 1 milion de euro

Jurnalistul Mălin Bot a depus două plângeri penale la Parchetul Militar împotriva jandarmilor care, susţine el, l-au ridicat abuziv, l-au lipsit de libertate ilegal şi l-au amendat total aiurea.
Mălin Bot luat de jandarmi
Mălin Bot luat de jandarmi (Captură video)

Luat pe sus de jandarmi din faţa sediului PSD, unde participa la un protest alături de alţi cetăţeni, jurnalistul Mălin Bot s-a adresat Parchetului Militar şi cere daune de 1 milion de euro.

"Sunt foarte serios când pretind un milion de euro daune de la Jandarmeria Română pentru abuzul comis. Poate că unora vi se pare exagerat. Vă rog frumos să ascultaţi comentariul meu video şi veţi înţelege logica acestei sume. Astăzi am depus plângerile penale, sunt două, la Parchetul Militar. De acolo am explicat ce conţin plângerile, ce voi face cu suma primită, în situaţia în care Justiţia militară va condamna autorii", a scris Mălin Bot pe pagina sa de Facebook.

Jurnalistul şi-a exprimat încrederea că Justiţia va da o soluţie dreaptă în acest caz şi de aceea şi-a făcut datoria de cetăţean responsabil de a sesiza legal comiterea acestor abuzuri.

"Nu e vorba numai de mine aici, e vorba despre toţi cei abuzaţi astfel şi care nu au avut mijloacele (avocaţi, înţelegerea legii, timp să piardă prin instanţe) să apeleze la Justiţie. Scopul meu nu este să câştig ceva, ci să pot arăta tuturor că s-a comis un abuz, astfel încât să nu se mai întâmple altora", a subliniat Mălin Bot.

Reamintim că jurnalistul Mălin Bot a fost ridicat de jandarmi pe 8 ianuarie, din faţa sediului PSD, de la un protest unde lui Liviu Dragnea i s-a strigat "infractorule, la puşcărie!". Jurnalistul a fost ţinut timp de două ore la Secţia 5 de poliţie şi amendat cu 6.000 de lei. Detalii despre incident aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne