Majoritatea rezistă! PSD şi ALDE, în continuare la braţ cu UDMR

Liderii UDRM au decis, în unanimitate, să continue colaborarea cu PSD şi ALDE, dorinţă ce coincide şi cu cea a formaţiunilor lui Dragnea şi Tăriceanu.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

PSD şi ALDE vor colabora în continuare cu UDMR-ul în Parlament, urmând ca modul de cooperare să fie chiar îmbunătăţit, a declarat joi liderul PSD, Liviu Dragnea.

"Am discutat cu Kelemen Hunor (miercuri- n.r.), mi-a spus despre discuţiile pe care le-au avut în cadrul Uniunii în această vară înainte de începerea sesiunii parlamentare. Mi-a spus că au decis în unanimitate să continue colaborarea cu coaliţia majoritară, dacă dorim şi noi. I-am spus că şi PSD, şi ALDE doresc să continue această colaborare parlamentară şi aşa cum am lucrat în prima sesiune vom lucra şi în a doua sesiune. De asemenea, un lucru firesc, o să îmbunătăţim modul de colaborare şi de informare. În fiecare săptămână trebuie să fie o întâlnire a liderilor grupurilor parlamentare PSD, ALDE, UDMR şi minorităţi pentru a se informa reciproc şi pentru a stabili de comun acord agenda legislativă pentru săptămâna care urmează", a declarat Dragnea la Palatul Parlamentului.

Dragnea a mai precizat că UDMR a solicitat să fie informat cu privire la toate actele normative sau proiectele de lege care urmează să vină de la Guvern, astfel încât să aibă timp să-şi formuleze un punct de vedere şi, eventual, sprijinul.

Mai amintim, în context, că ultimele negocieri UDMR - Dragnea, din perioada premergătoare dărâmării guvernului Grindeanu, au stârnit indignare inclusiv în rândurile partidului, parlamentari din Ardeal criticându-le dur. Cele două formaţiuni au negociat adoptarea unui proiect privind scăderea pragului de reprezentare a minorităţilor pentru folosirea limbii materne în administraţie, precum şi stabilirea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunităţii maghiare din România, proiect criticat aprins de opoziţie şi de societatea civilă, având în vedere că la respectiva dată, în 1848, Dieta de la Pesta vota alipirea Transilvaniei la Ungaria.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne