Mailuri între Dragnea, Dăncilă şi Plumb, descoperite în dosarul Tel Drum. Parlamentul ar putea ajuta la ştergerea lor (surse)

Ştergerea definitivă a convorbirilor descoperite la percheziţie fără legătură cu cauza i-ar putea servi liderului PSD în dosarul Tel Drum.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Mihut Savu / Epoch Times)

Proiectul de modificare a Codului de procedură penală, depus de fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache la Comisia pe care o conduce, conţine, printre multe alte prevederi controversate, şi una potrivit căreia datele dintr-un sistem informatic sau dintr-un sistem de stocare a datelor informatice care nu au legătură cu infracţiunea pentru care se face urmărirea penală şi pentru care a fost autorizată percheziţia se şterg definitiv. Se pare că această prevedere, despre care Iordache susţinea recent că nu va avea consecinţe negative, ar putea avea efecte chiar în dosarul Tel Drum, în care liderul PSD, Liviu Dragnea, este anchetat penal pentru 5 infracţiuni de abuz în serviciu, fraudă cu fonduri europene şi constituire de grup infracţional organizat, au atras atenţia jurnaliştii de la g4media.ro.

Astfel, potrivit unor surse din rândul avocaţilor, la dosarul Tel Drum se află mai multe e-mailuri dintre Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă, ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb, dar şi Eduard Hellvig, şeful SRI. E-mailurile ar fi fost găsite în urma percheziţiilor făcute anul trecut în calculatoarele Tel Drum. E vorba de conversaţii din anii trecuţi, când Viorica Dăncilă şi Rovana Plumb erau europarlamentari, iar Eduard Hellvig era lider al USL.

Conform surselor g4media.ro, liderul PSD discută în aceste mailuri cu europarlamentarii Dăncilă şi Plumb despre corecţiile financiare aplicate de Uniunea Europeană proiectelor de asfaltare ale Tel Drum, vizate acum în dosarul penal. În ceea ce priveşte mailurile cu Eduard Hellvig, sursele G4Media au precizat că nu au legătură cu dosarul de fonduri europene şi ar fi discuţii politice din perioada în care cei doi erau colegi în USL.

Dacă modificarea introdusă de Iordache va intra în vigoare, va fi o dezbatere intensă privind aceste conversaţii pe e-mail: dacă au sau nu legătură cu infracţiunile pentru care este acuzat Liviu Dragnea, dacă ajută la caracterizarea inculpatului şi dacă vor rămâne la dosarul ce ar putea ajunge în instanţă şi deveni public, au explicat avocaţii.

Articolul integral poate fi citit aici