Maia Sandu: Trădătorul de ţară Igor Dodon a fost salvat de uzurpatorul Vlad Plahotniuc

Preşedintele Igor Dodon poate să-şi exprime ideile şi opiniile, indiferent care ar fi acestea, fără a fi tras la răspundere pentru acest lucru, întrucât pe perioada mandatului „se bucură de imunitate”, ne-a comunicat Procuratura Generală. Este o încălcare care va rămâne pe seama conducerii Procuraturii, consideră Maia Sandu.
Maia Sandu, preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate
Maia Sandu, preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate (captură foto)

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) a primit răspuns de la Procuratura Generală privind denunţul depus împotriva preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, în care li se comunică faptul că cele enunţate în denunţ „relevă exprimarea de idei, atitudini şi opinii, redate de preşedintele Igor Dodon în exercitarea mandatului constituţional”.

Mai mult decât atât, procurorul-şef al Direcţiei politici, reforme şi protecţia intereselor societăţii, Alexandru Nichita, a subliniat în răspunsul său că potrivit Legii Supreme „preşedintele RM se bucură de imunitate şi nu poate fi tras la răspundere juridică pentru opiniile exprimate în exercitarea mandatului”.

„Este un răspuns lipsit de responsabilitate pentru că în primul rând nu poţi să califici acţiunile lui Igor Dodon ca doar drept la opinie, e mai mult decât atât. Doi, cei de la Procuratură nici măcar nu s-au documentat ce urma să sărbătorească Igor Dodon. Ei vorbesc de evenimentul din 1994 când a fost creată unitatea teritorial administrativă, pe când Igor Dodon vorbea despre cu totul alt eveniment care nu s-a întâmplat în cadrul legal al RM cu acordul Parlamentului. Este un răspuns neserios şi este şi o dovadă că Procuratura a primit ordin să răspundă în acest mod”, a declarat preşedintele PAS, Maia Sandu în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV.

Totodată, liderul PAS a adăugat că ar fi avut o mică speranţă că Procuratura, cel puţin, va confirma anumite lucruri care sunt ilegale şi va transmite un mesaj lui Igor Dodon că nu poate să procedeze aşa mai departe. Politiciana consideră că acest răspuns, într-un fel, a legitimat toate acţiunile anticonstituţionale ale lui Igor Dodon, acest lucru fiind iarăşi o încălcare care va rămâne pe seama conducerii Procuraturii.

„Trădătorul de ţară Igor Dodon a fost salvat de prietenul său, uzurpatorul Vladimir Plahotniuc. Procuratura îi sare în apărare cetăţeanului Igor Dodon şi nu găseşte nimic incriminatoriu în activitatea acestuia. Este foarte grav că Procuratura legitimează astfel acţiunile anti-populare şi anti-naţionale ale lui Dodon”, a mai scris Maia Sandu pe pagina sa de socializare.

Menţionăm că în denunţul său, PAS a solicitat tragerea la răspundere penală a şefului statului, în baza prevederilor art. 337 şi art. 346 Cod penal, pentru participarea acestuia la festivităţile organizate cu prilejul constituirii UTA Găgăuzia, felicitarea liderului autoproclamatei RMN cu „o victorie convingătoare” în scrutinul prezidenţial, precum şi pentru unele declaraţii făcute publice de către acesta, cum ar fi necesitatea demisiei din funcţii publice a persoanelor cu dublă cetăţenie, că adevăraţii patrioţi sunt cei de confesie ortodoxă, etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe