Maia Sandu şi Andrei Năstase: Există suspiciuni rezonabile că am fost otrăviţi cu mercur

Maia Sandu şi Andrei Năstase
Maia Sandu şi Andrei Năstase (facebook.com/PAS)

Liderii blocului ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase au declarat joi, 21 februarie că, în urma unor analize medicale, s-a constatat la ambii, un nivel sporit de metale grele în sânge menţionând într-un reportaj video despre existenţa suspiciuni rezonabile că ar fi fost otrăviţi cu mercur.

„A fost o perioadă în care ambii am avut probleme de sănătate, am făcut teste stabilind că avem un nivel exagerat de metale grele în sânge. Am făcut tratament care a ajutat, însă testele recente au arătat din nou o creştere.

Medicii cu care am discutat au spus că această acumulare nu poate fi explicată în mod natural fără o intervenţie din afară. Sunt nişte suspiciuni, dar sunt nişte lucruri care trebuie să le luăm în serios în contextul atacului şi atitudinii pe care o are această guvernare în raport cu cei care le pun în pericol guvernarea de mai departe”, a precizat Maia Sandu.

Preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase a declarat că potrivit specialiştiilor din Europa, acumularea metalelor grele depistate nu poate fi o geneză naturală, alimentară sau din aer chiar dacă Moldova are probleme în acest aspect.

„Vă spun cu toată certitudinea, suntem ţinta unor atacuri mişeleşti din partea acestei guvernări care ne doreşte morţi. Ei au atentat la viaţa şi sănătatea noastră prin metale grele – mercur, împotriva mea, a doamnei Sandu, Alexandru Machedon dar şi împotriva altor colegi de ai noştri cu care ne-am aflat în acelaşi anturaj”, a conchis Andrei Năstase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe