Maia Sandu: Să ne mobilizăm ca să dăm ultima lovitură acestui clan mafiot

După ce, în cadrul dezbaterilor avute până acum cu contracandidatul său, Igor Dodon, nu a primit răspuns la mai multe întrebări, Maia Sandu declară că la următoarele dezbateri va vorbi cu cetăţenii, menţionând că nu mai are ce să discute cu acesta.
Maia Sandu, candidat la funcţia de preşedinte
Maia Sandu, candidat la funcţia de preşedinte (captură foto)

Pe ultima sută de metri a campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, candidatul unic, Maia Sandu, cheamă poporul la mobilizare generală, pentru că „trebuie să ne mobilizăm ca să dăm ultima lovitură acestui clan mafiot care a venit la putere de foarte mult timp şi care nu vrea să plece. Noi, cu toţii putem face această schimbare. Faptul că am ajuns până aici demonstrează că suntem foarte puternici. A rămas să mai facem un singur pas”.

Aşa cum afirmă o parte a cetăţenilor şi societatea civilă, Maia Sandu vine să confirme că această campanie electorală a fost una dificilă şi murdară.

„Oponentul meu, Igor Dodon a folosit minciuni, a încercat să manipuleze, să dezinformeze, iar cel mai grav e că a încercat să ne divizeze. A încercat să ne divizeze pentru că este mai uşor să furi într-o societate divizată, şi ei asta vor să facă. Ei vor să rămână în continuare la putere, să ne fure, să ne sărăcească, să ne trimită rudele de acasă, iar ei să continue să trăiască bine aici în Republica Moldova”, a afirmat, conform privesc.eu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu.

Totodată, aceasta a ţinut să amintească cetăţenilor că fracţiunea pe care o conduce a reuşit, totuşi, să demonstreze că şi în Moldova se poate face o altfel de politică, prin sinceritate, răspunsuri la toate întrebările, finanţare corectă şi mult voluntariat, reuşind astfel să adune aproape oameni oneşti şi cinstiţi, care cu mult bun simţ au participat în această campanie electorală.

„La dezbateri i-am adresat mai multe întrebări oponentului meu, care au rămas fără răspuns, de aceea eu nu am ce să mai discut cu el. La următoarele dezbateri voi vorbi cu cetăţenii, dar sunt câteva întrebări pe care vreau să le adresez încă o dată, poate le răspunde cetăţenilor, dacă chiar îşi doreşte să primească votul lor:

1. Este adevărat sau nu că foloseşte, prejudiciază, interesele producătorilor moldoveni, atunci când le cere, aşa cum a scris presa de investigaţie, 10 la sută tuturor companiilor care obţin dreptul să exporte produse în Federaţia Rusă.

2. Ţine de relaţia lui Dodon cu Plahotniuc, să ne spună pentru ce a zburat cu avionul privat a lui Plahotniuc de la 2008 încoace.

3. De ce în 2012 nu a votat pentru demiterea lui Plahotniuc din funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului, aşa cu mi-a solicitat atunci Partidul Comuniştilor.

4. De ce i-a permis lui Plahotniuc în februarie 2016 să continue să deţină proprietate asupra celor cinci televiziuni atunci când a votat legea care îi permite lui Plahotniuc să fie investitor în aceste cinci companii. Poate pentru că, la rândul său, a obţinut drept de proprietate asupra a două televiziuni şi face acelaşi lucru pe care-l fac televiziunile lui Plahotniuc, manipulare şi dezinformare, ceea ce înseamnă lipsă de respect faţă de cetăţeni”, sunt întrebări la care Maia Sandu este sigură că nu va primi nici un răspuns de la socialistul Igor Dodon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe