Maia Sandu: Să ajutăm copiii să crească drepţi într-o ţară condusă de o guvernare strâmbă

”O guvernare care ajunge la putere prin minciună şi care foloseşte propaganda pentru a se menţine la putere nu ar avea nevoie de o societate care să gândească liber”, afirmă liderul PAS.
Elevi la careu. Începutul anului şcolar
Elevi la careu. Începutul anului şcolar (gov.md)

Cu ocazia începutului noului an şcolar, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu atenţionează că sistemul educaţional din Republica Moldova ar trebui salvat şi nu sărbătorit. În opinia fostei Ministru a Educaţiei, insuficienţa de cadre didactice, atacurile politice asupra oamenilor din sistem, abandonarea reformelor de către guvernare, proasta finanţare ar fi adus sistemul educaţional într-o situaţie dramatică.

”Această guvernare bicefală, în care, pe de o parte, Igor Dodon promovează deschis, prin exemplul propriu, ignoranţa, iar, pe de altă parte, PD foloseşte sistemul educaţional pentru a-şi promova agenda îngustă de partid şi pentru a construi scheme prin care să se căpătuiască cu bani publici, reprezintă cel mai mare pericol pentru sistemul educaţional”, scrie Maia Sandu pe pagina sa de socializare atenţionând că o guvernare care ajunge la putere prin minciună şi care foloseşte propaganda pentru a se menţine la putere nu ar avea nevoie de o societate educată, care să gândească liber.

”Noi avem nevoie de o asemenea societate! Haideţi să sărbătorim cadrele didactice care, în pofida tuturor dificultăţilor, reuşesc să-i ajute pe copii şi tineri să înveţe să facă diferenţa dintre adevăr şi minciună, care ştiu cum să le stimuleze curiozitatea, să-i ajute să-şi descopere pasiunile şi să-i încurajeze să-şi urmeze visurile.

Haideţi să sărbătorim oamenii din sistemul educaţional care, prin exemplul propriu, îi învaţă pe tineri cum să-şi trăiască viaţa cu demnitate. Haideţi să-i susţinem moral pe aceşti oameni de care, în mare parte, depinde viitorul copiilor acestei ţări. Haideţi să ne ajutăm copiii să crească drepţi într-o ţară condusă de o guvernare strâmbă”, a concluzionat preşedinta PAS.

De menţionat că Igor Dodon, Andrian Candu şi Pavel Filip au adresat mesaje de felicitare elevilor, studenţilor, profesorilor şi părinţilor,cu prilejul începutului noului an şcolar. Pavel Filip a evidenţiat necesitatea continuării măsurilor iniţiate în vederea creşterii nivelului de educaţie, dar şi a promovării unei alimentaţii sănătoase în rândul elevilor. Şeful statului a făcut promisiuni că va depune eforturi ca instituţiile de învăţământ din satele şi oraşele RM să nu fie închise şi că va identifica soluţii de motivare şi majorare a salariilor cadrelor didactice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe