Maia Sandu: România trebuie să continue să fie alături de cetăţenii R. Moldova

Maia Sandu, la întrevedere cu deputaţi din Parlamentul României
Maia Sandu, la întrevedere cu deputaţi din Parlamentul României (facebook.com/Maia Sandu)

În cadrul unei întrevederi cu premierul României, Ludovic Orban care a avut loc marţi, 3 decembrie, la Bucureşti, fostul premier moldovean Maia Sandu a solicitat sprijin autorităţilor române pentru Republica Moldova prin continuarea proiectelor destinate cetăţenilor iniţiate de Guvernul Sandu.

Liderul PAS s-a referit la finalizarea gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău, construcţia unui pod rutier peste Prut, lângă oraşul Ungheni, şi la ajutorul pe care îl acordă România administraţiilor publice locale din Republica Moldova în implementarea proiectelor comunitare.

„La Chişinău este un guvern anti-românesc şi anti-european, care a reuşit să ofenseze şi România, şi Ucraina şi Uniunea Europeană, dar din cauza acestui guvern temporar nu trebuie să sufere cetăţenii R. Moldova”, a afirmat Maia Sandu într-o declaraţie de presă live pe Facebook precizând că a primit asigurări de sprijin atât de la Guvernul, cât şi de la Parlamentul român, că vor fi alături de cetăţenii Republicii Moldova.

Maia Sandu a mai avut marţi o întrevedere cu un grup de deputaţi din Parlamentul României, membri ai Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării.

„Am mulţumit României pentru sprijinul acordat în renovarea celor peste 900 de grădiniţe. Deputaţii români ne-au încurajat să continuăm lupta noastră menită să apropie Republica Moldova de comunitatea europeană şi ne-au asigurat că în Parlamentul României există unanimitate în ceea ce priveşte susţinerea parcursului european al Republicii Moldova”, a notat liderul PAS.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe