Maia Sandu: „Regimul Plahotniuc” transformă poliţiştii din R. Moldova în „bâta” dictatorului

La comanda „regimului Plahotniuc”, imediat după plecarea echipei PAS din Sângerei, piaţa a fost luată cu „asalt” de poliţiştii care cereau ziarele înapoi de la cetăţeni şi le interziceau să le citească, afirmă lideră PAS.
Maia Sandu, distribuind ziare în piaţa din Sângerei, R. Moldova
Maia Sandu, distribuind ziare în piaţa din Sângerei, R. Moldova (facebook.com/Maia Sandu)

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, informează că frica „regimului” de popor ar depăşi până şi propria-i capacitate de represiune prin faptul că impune poliţia să pedepsească cetăţenii Republicii Moldova pentru „că... citesc”. În goana împotriva opoziţiei şi a cetăţenilor, guvernarea Plahotniuc este gata să sacrifice orice şi pe oricine, inclusiv rolul şi statutul poliţistului.

Lidera PAS menţionează că după ce în Ungheni susţinătorii şi membrii formaţiunii au fost urmăriţi ilegal de poliţia criminală, la Sângerei, în vizorul poliţiei au intrat deja cetăţenii. „După ce am vorbit cu oamenii prin piaţă, am aflat că, imediat după plecarea echipei noastre, piaţa a fost luată cu „asalt” de poliţişti, care cereau ziarele noastre înapoi de la cetăţeni şi le interziceau oamenilor să le citească!”

Maia Sandu subliniază că ceea ce se întâmplă în prezent sub comanda lui Plahotniuc cu poliţia este foarte grav şi reprezintă o încălcare a legii şi a Constituţiei, deoarece se perverteşte rolul poliţistului, este distrusă imaginea poliţiei în ansamblu, duce la perturbarea activităţii poliţiştilor de a veghea asupra siguranţei cetăţenilor şi îi transformă în „bâta” dictatorului.

„Este evident pentru toţi ce fel de alegeri pregăteşte regimul. Bine că nu au tancuri pe care să le poată folosi împotriva cetăţenilor. Atenţionez pe această cale conducerea MAI, dar şi misiunile acreditate în Moldova, că folosirea făţişă, brutală a poliţiei pentru intimidarea oamenilor care citesc un ziar este o sfidare a standardelor minime ale drepturilor omului”, a conchis preşedinta PAS.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe