Maia Sandu: Problema de mediu este una prioritară pentru actualul Guvern

Problema colectării şi depozitării deşeurilor în mod corespunzător va fi rezolvată, întrucât este legată de calitatea apei, a solului şi a sănătăţii cetăţenilor R. Moldova, afirmă Maia Sandu.
Maia Sandu, premierul R. Moldova
Maia Sandu, premierul R. Moldova (gov.md)

Banca Europeană de Investiţii va acorda Republicii Moldova un împrumut în valoare de 100 de milioane de euro care va fi folosit pentru implementarea proiectului „Deşeuri solide în Republica Moldova”, a cărui valoare totală se ridică la 200 de milioane de euro.

Proiectul prevede dezvoltarea infrastructurii şi a serviciilor la nivel naţional şi local pentru protecţia mediului înconjurător şi gestionarea conformă a deşeurilor solide. Restul banilor vor fi accesaţi de la alţi parteneri externi de dezvoltare.

„E un proiect care demult trebuia să fie funcţional, dar nu a existat responsabilitate şi interes în administraţia publică centrală. Problema de mediu este una prioritară pentru actualul Guvern, iar semnarea acestui acord este un prim exemplu în acest sens.

Vom insista şi vom căuta surse suplimentare ca să putem să rezolvăm problema colectării şi depozitării deşeurilor în mod corespunzător peste tot în ţară. Pentru că asta înseamnă calitatea apei, calitatea solului şi, în final, sănătatea cetăţenilor Republicii Moldova”, a declarat premierul Maia Sandu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe