Maia Sandu: Nimic nu va împiedica susţinerea transparentă a examenelor de bacalaureat

(photos.com)

Ministerul Educaţiei nu va renunţa la inovaţiile la susţinerea examenelor de bacalaureat care contribuie la transparentizarea acestora, a declarat joi, la un briefing, şefa în exerciţiu a instituţiei, Maia Sandu. Potrivit Agenţiei "INFOTAG" , Sandu a spus c "în ultimele zile, Ministerul Educaţiei este supus unor presiuni crescânde din partea mai multor reprezentanţi ai diferitor grupuri de interese, care încearcă să împiedice derularea transparentă, echitabilă şi corectă a examenelor de bacalaureat".

"Toate acţiunile ministerului pentru organizarea examenelor de bacalaureat sunt riguroase, transparente şi legale. Nicio presiune nu va putea să ne determine să renunţăm la o evaluare corectă, în interesul copiilor, părinţilor şi viitorului societăţii noastre. Efortul şi potenţialul copiilor trebuie să fie recunoscute şi valorificate. Cred că elevii şi studenţii trebuie să primească note corecte, bazate pe merit, nu pe fraudă", a subliniat ministrul.

"Nu pot permite ca aceşti copii să plece în viaţă cu gândul că pot obţine avantaje prin fraudă. De aceea, în tot ce am întreprins, m-am ghidat de acest deziderat", a mai declarat şefa ministerului.

"INFOTAG" precizează: Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, şi vicepreşedintele aceleiaşi formaţiuni, Dorin Chirtoacă, pledaseră anterior împotriva sistemului elaborat de susţinere a examenelor de bacalaureat şi au îndemnat ministerul să renunţe la decizia luată. Autorităţile Găgăuziei de asemenea s-au pronunţat pentru renunţarea la supravegherea video la examene.