Maia Sandu: Ne propunem să eliberăm ţara de frică. Să nu permitem răului să stea în locul binelui

Susţinând că îşi doreşte distrugerea definitivă a maşinăriei de represiune folosită astăzi de regim şi scoaterea de sub influenţa politică a tuturor organelor de forţă, Maia Sandu îndeamnă toţi cetăţenii la unitate.
Maia Sandu
Maia Sandu (Captură Foto / privesc.eu)

Prezentând angajamentele Mişcării de Rezistenţă ACUM înainte de alegerile parlamentare din februarie 2019, preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu a declarat că astăzi Republica Moldova este pe marginea prăpastiei, iar cei care au dus-o acolo vor să rămână în continuare la cârma ţării.

Politiciana a mai precizat că actuala guvernare îşi doreşte să jefuiască cetăţenii Republicii Moldova în continuare, să îi umilească şi mai mult bătrânii, să îi alunge toţi tinerii din ţară, să terorizeze şi mai departe angajaţii la stat şi oamenii de afaceri, „să ne impună regimul lor ilegitim, să ne îngenuncheze”.

„Noi cu dvs. avem alte planuri pentru Republica Moldova şi pentru oamenii ei. Noi vrem şi putem construi o altfel de ţară. O ţară în care nimeni nu îndură foame şi nu îngheaţă de frig, o ţară în care părinţii sunt alături de copiii lor, iar copiii au grijă de propriii părinţi nu de cei străini.

Ţara în care munca cinstită este preţuită, medicii, profesorii sunt respectaţi, iar oamenii sunt sănătoşi şi pregătiţi să facă faţă provocărilor prezentului şi viitorului, legea este respectată cu sfinţenie de către toţi fără excepţie, oamenii trăiesc în armonie, iar statul îi respectă pe toţi deopotrivă şi face totul pentru siguranţa şi bunăstarea lor”, a declarat liderul PAS, în cadrul evenimentului de lansare a angajamentelor ACUM.

Întrebându-se cum s-ar putea ajunge acolo, Maia Sandu a venit şi cu un răspuns, specificând că doar prin multă muncă, corectitudine, transparenţă, bună guvernare, construind zi de zi încrederea oamenilor în Republica Moldova şi clădind împreună societatea prosperă pe care şi-o doreşte fiecare şi pe care o merită.

Menţionând doar câteva dintre angajamentele blocului format dintre Platforma DA şi PAS, Maia Sandu a afirmat că pentru următorii patru ani ar urma să fie asigurate: venituri mai mare pentru oameni; acces la educaţie şi servicii medicale de calitate; să fie asigurat statul de drept; combătută corupţia începând cu corupţia mare; să se avanseze în procesul de integrare europeană.

Pe lângă aceasta, Sandu a mai adăugat că Mişcarea ACUM îşi propune să facă ordine în fiecare domeniu, în fiecare instituţie, în fiecare localitate, să promoveze în funţii oameni oneşti, buni profesionişti, care au capacitate şi vor să rezolve problemele cetăţenilor, oameni cu viziune şi înţelepciune să facă lucrurile bine, temeinic, „iar toate acestea le putem face mai repede, mai bune, cu sprijinul Uniunii Europene”.

„Noi vom asigura bunăstare şi vom elibera ţara de frică, vom construi o societate a libertăţii şi a încrederii unde fiecare va fi liber să decidă pentru sine, să voteze cum vrea, să vorbească despre ce doreşte, unde drepturile tuturor vor fi respectate. Vom distruge definitiv maşinăria de represiune folosită astăzi de regim. Vom scoate de sub influenţa politică toate organele de forţă iar cei care se fac vinovaţi de represiuni, ameninţări şi şantaj vor răspunde în faţa legii”, a adăugat preşedinta PAS.

Arătându-se absolut sigură că toţi oamenii oneşti ai Republicii Moldova împărtăşesc aceleaşi obiective cu PAS şi Platforma DA, Maia Sandu îndeamnă cetăţenii să se unească cu toţii pentru libertate, dezvoltare, pentru a pune capăt hoţiei şi degradării impuse de oligarhi.

„Haideţi să ne unim toţi cei care nu vor să permită răului să stea în locul binelui, cei care vor libertate în locul fricii, creştere în locul sărăciei şi izolării. Vom învinge frica impusă de regim. Vom învinge regimul corupt şi anti-popular. Vom învinge prin unitate şi implicare. Învingem ACUM”, a conchis Maia Sandu.