Maia Sandu la Washington: Ne-am angajat să demontăm sistemul creat de fostul regim. Solicităm sprijinul SUA în transformarea democratică a Moldovei

Maia Sandu la Washington
Maia Sandu la Washington (gov.md)

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit, joi 19 septembrie, la Washington, cu congresmenii Pete Olson şi David Price, copreşedinţi ai Grupului de sprijin politic pentru Republica Moldova din cadrul Congresului SUA.

Mulţumind pentru susţinerea acordată Guvernului de la Chişinău, Maia Sandu a menţionat importanţa sprijinului Republicii Moldova în acţiunile de luptă împotriva corupţiei şi revenirea la procesele democratice.

Totodată, prim-ministrul moldovean a dat asigurări că executivul de la Chişinău este determinat să restabilească democraţia în ţară: „Guvernul s-a angajat să demonteze sistemul creat de fostul regim, să lupte cu corupţia la toate nivelurile şi să reformeze cu adevărat justiţia. Oamenii trebuie să ştie că li se va face dreptate”.

În context, congresmenul David Price a declarat că Statele Unite ale Americii vor continua să susţină Republica Moldova, specificând totodată că e nevoie să se demonstreze că s-au făcut progrese vizibile în domeniul democratizării, iar alegerile locale din octombrie trebuie să fie libere şi corecte.

„Solicităm continuarea sprijinului pentru Republica Moldova şi vom aprecia adoptarea de către Congresul SUA a unei rezoluţii bilaterale în acest sens, în susţinerea transformării democratice a Moldovei”, a precizat Maia Sandu.

De asemenea, politiciana de la Chişinău a cerut sprijinul Statelor Unite ale Americii în investigarea fraudei bancare şi susţinere pentru mass-media independentă din Republica Moldova.

Un subiect aparte al discuţiilor a vizat problemele teritoriale ale Republicii Moldova. În acest context, prim-ministrul a apreciat sprijinul constant al SUA privind retragerea trupelor ruseşti de pe teritoriul Republicii Moldova.

„Deocamdată nu există o soluţie politică pentru problema transnistreană, dar nu vom accepta o soluţie care să menţină Moldova într-o zonă gri. Vrem să avem posibilitatea de a continua parcursul occidental, fără oricare intervenţii”, a reiterat Sandu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe