Maia Sandu îl invită pe Vlad Plahotniuc la o dezbatere publică pe tema Educaţiei

Maia Sandu, liderul PAS
Maia Sandu, liderul PAS (captură foto / privesc.eu)

În contextul declaraţiilor lui Vladimir Plahotniuc cum că actualele probleme cu care se confruntă sistemul educaţional din Moldova, îndeosebi închiderea şcolilor, s-ar trage din perioada în care Maia Sandu a fost ministru al Educaţiei, aceasta a decis miercuri să-l invite pe liderul Partidului Democrat (PD) la o dezbatere publică.

“Dacă domnul Plahotniuc a devenit brusc mare „expert” în educaţie, îl invit la o dezbatere publică cu privire la problemele şi soluţiile concrete ce pot fi aplicate în domeniul învăţământului”, scrie liderul PAS pe pagina sa de socializare, precizând că PD a condus Ministerul Economiei din 2009, iar starea educaţiei depinde, în mare măsură, de starea economică a ţării.

“Sau îi este frică, ca întotdeauna, de o discuţie în faţa cetăţenilor? Atenţionez că voi discuta cu persoana care, în mod public, coordonează toate activităţile din ţară. Domnul Plahotniuc poate veni cu prompterul, dacă altfel nu poate”, a adăugat Maia Sandu.

Menţionăm că Vladimir Plahotniuc a mai declarat în cadrul unui briefing de presă, susţinut marţi, că a solicitat reprezentanţilor PDM din Guvern, în regim de urgenţă să stopeze orice procedură de închidere a şcolilor, până nu vor fi identificate soluţii de alternativă.

În context, expertul de la Transparency International Moldova, Veaceslav Negruţă a comentat ironic că, dacă “Plahotniuc vrea stoparea închiderii şcolilor şi simplificarea procesului de învăţământ pentru elevi şi profesori, poate oare avea guvernul şi cu parlamentul o altă opţiune?”

“Plahotniuc vrea şi simplificarea procesului de învăţământ pentru elevi – adică fără BAC? Undeva am mai auzit ceva identic. Suntem deja prea deştepţi? Şi n-ar strica un pic de îndobitocire? Clar: regimul are nevoie de proşti şi prostiţi, că-i mai uşor de condus şi de coordonat – cu cei aleşi şi puşi. Că deştepţii pleacă singuri. Când unul vrea - suferă toţi ceilalţi”, a concluzionat expertul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe