Maia Sandu: Guvernarea autoritară de la Chişinău şi-a scos masca. Acum lupta e între cine rezistă mai mult

Continuând să piardă atât din sprijinul popular, cât şi din reputaţia pe care a avut-o pe extern, partidul de 2 % recurge în ultima perioadă la acţiuni extrem de agresive, iar lucrurile se vor complica şi mai mult la parlamentare, consideră lidera PAS.
Maia Sandu, preşedinta PAS
Maia Sandu, preşedinta PAS (Epoch Times România)

În ultimele câteva zile, mai mulţi jurnalişti, activişti civici şi membri ai societăţii civile din Moldova s-au trezit peste noapte cu pagini fake pe reţeaua de socializare Facebook. Mai mult decât atât, cei mai mulţi dintre ei au aflat despre acest lucru după ce au fost atenţionaţi de prieteni şi cunoscuţi că au lăsat comentarii indecente la adresa jurnalistei Natalia Morari, moderatoarea emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, în timpul unei transmisiuni live.

În context, preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, a punctat că acest lucru se întâmplă din cauză că actuala guvernare de la Chişinău se află în agonie, iar astfel de atacuri se vor înteţi odată cu apropierea zilei alegerilor parlamentare şi „acum depinde de capacitatea noastră de a rezista în continuare”.

„E foarte clar că guvernarea a început să calce în străchini. Pe de o parte şi-a scos masca şi poate să vadă oricare că e o guvernare autoritară care nu are nimic cu democraţia şi valorile europene. Pe de altă parte, Partidul Democrat de 2-3 % a mai pierdut din sprijinul popular, din ceea ce auzim, pentru că s-au tot făcut sondaje, şi toată această situaţie cu pierderea puţinei reputaţii pe care a avut-o pe extern şi pierderea puţinei încrederi pe care a avut-o pe intern, iată conduce la această atitudine extrem de agresivă şi acum lupta e între cine rezistă mai mult”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Fiind întrebată cum face faţă personal comentariilor denigratoare şi ştirilor false răspândite pe la toate televiziunile controlate de liderul PD, Vlad Plahotniuc, la adresa sa, Sandu a menţionat că „să rezişti e un lucru pe care înveţi să-l faci în timp, pentru că există oameni a căror părere contează pentru tine şi există oameni care ştii sigur că sunt plătiţi pentru a face acest lucru”.

Totodată, făcând referire la cei ce stau în spatele acelor conturi/pagini false de pe Facebook, lidera PAS a subliniat că le este „milă de ei”. Mai mult decât atât, „mi-e milă de toţi comentatorii angajaţi de Plahotniuc, care au trebuit să meargă şi merg în continuare în studiouri pentru a lustrui imaginea unui traficant de fiinţe umane care iată a revenit la meseria lui iniţială”.

Reiterând că odată cu apropierea parlamentarelor lucrurile se vor complica şi mai mult pentru cei din opoziţie, Sandu a punctat că actuala guvernare a înţeles deja că „sfârşitul este aproape”, însă ca acest sfârşit să fie într-adevăr aproape depinde de cât de rezistenţi vor fi cetăţenii.

„Mă aştept la orice, în situaţia în care guvernarea şi-a scos masca şi nu mai pretinde, în special pe extern, că este o guvernare care ţine la democraţie. Abuzurile pe care le-a comis acum de curând, când a anulat alegerile în Chişinău, abuzurile grave comise împotriva drepturilor cetăţenilor turci care au fost expulzaţi, sunt o indicaţie că guvernarea este gata de alte lucruri mult mai urâte. Noi trebuie să fim conştienţi de aceste riscuri, să ne protejăm, dar în niciun caz să nu ne lăsăm intimidaţi pentru că ei asta încearcă să facă”, a adăugat Maia Sandu.

În concluzie, politiciana cheamă oamenii să se solidarizeze, pentru că atâta timp cât cetăţenii vor fi solidari şi nu vor închide ochii la ce li se întâmplă celorlalţi, există „toate şansele să rezistăm şi să scăpăm destul de repede de această guvernare. Trebuie să ne solidarizăm, să nu mai spunem că asta nu mă priveşte, că nu e problema mea, că nu vreau să mă implic”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe