Maia Sandu: Funcţionarii publici care nu lucrează în interesul cetăţeanului să fie alungaţi din sistem

Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova),
Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova), (Epoch Times România)

Premierul Maia Sandu a declarat vineri în cadrul şedinţei Cabinetului de miniştri că nu vor mai fi toleraţi funcţionarii publici care lucrează în interesul altor persoane, şi nu în interes public.

„Noi o să evaluăm, angajăm şi promovăm oamenii în funcţie de performanţe şi nu de culoarea politică. Însă le spunem tuturor că nu o să tolerăm să plătim din bani publici funcţionari care sabotează activitatea guvernului, au o atitudine neserioasă, nu sunt profesionişti şi lucrează pentru altcineva decât pentru cetăţeni”, a adăugat aceasta în contextul aprobării Planului de acţiuni al guvernului pentru perioada iunie 2019-iunie 2020.

Maia Sandu a subliniat că în serviciul public există angajaţi ce îşi fac activitatea cu dedicaţie, profesionalism şi în interesul cetăţenilor.

Cu toate acestea, premierul a solicitat factorilor de decizie să ia în serios procesul de evaluare a funcţionarilor publici, aşa încât oamenii care merită să rămână în continuare, să fie promovaţi, iar cei care nu merită, să fie alungaţi din sistem. „Noi suntem aici ca să îmbunătăţim calitatea vieţii cetăţeanului şi vreau ca toată lumea să ţină cont de acest lucru.”