Maia Sandu: Federaţia Rusă continuă recrutările militarilor din Moldova

Candidatul la funcţia de şef de stat, Maia Sandu susţine că Federaţia Rusă tratează Chişinăul ca şi când Dodon ar fi deja preşedinte, făcând recrutări pentru armata rusă pe teritoriul statului suveran şi independent Republica Moldova.
Maia Sandu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate
Maia Sandu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate (Epoch Times România)

Probabil că beneficiem de acest tratament pentru că Guvernul statalistului Lupu, al unionistului Ghimpu şi al diplomatului Leancă nu au putut decât să se indigneze de formă, fiind preocupaţi de lucruri mai importante, cum ar fi "stabilitatea" şi "prosperitatea" proprie.

Mă întreb dacă un preşedinte ca Dodon, profitând de o asemenea guvernare incompetentă, nu le va permite pacificatorilor să ne recruteze tinerii nu prin "mica publicitate", dar cum obişnuiau, cu "arcanul", chiar în centrul Chişinăului”, a scris Maia Sandu pe contul său de facebook.

Amintim că în vara acestui an Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE)a adresat Ambasadei Rusiei la Chişinău o notă verbală prin care autorităţile ruseşti sunt somate să înceteze acţiunile de recrutare ilegală pe teritoriul Moldovei a cetăţenilor în rândul Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse.

Ambasadorul Rusei în Moldova, Farit Muhametsin, a fost convocat la MAEIE pentru a da explicaţii. Situaţia însă a rămas incertă. Forţele armate ale Federaţiei Ruse continuând până în prezent să angajeze militari din Transnistria în forţele de pacificare prin intermediul reţelelor de socializare şi mica publicitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe