Maia Sandu: Dodon trebuie să-şi ceară scuze de la toate victimele Covid 19

Maia Sandu, preşedinte a Partidului Acţiune şi Solidaritate
Maia Sandu, preşedinte a Partidului Acţiune şi Solidaritate (facebook.com/PAS)

Lidera PAS, Maia Sandu, susţine că pentru Igor Dodon şi „funcţionăraşii” care îl servesc tot poporul Moldovei este o povară. Declaraţia a fost făcută în contextul afirmaţiei şefului Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună că infecţia Covid-19 a luat viaţa persoanelor care erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur. „Oameni care se chinuiau, în stadii terminale de cancer, în stadii avansate de diabet zaharat, patologii cardiovasculare ireversibile decompensate.”

Cetăţenii plecaţi peste hotare care au revenit acasă sunt o povară pentru Dodon, a adăugat politiciana, precizând că agricultorii care privesc cu disperare câmpurile crăpate de secetă şi pe care guvernarea i-a făcut „beţivi”, medicii, lăsaţi fără echipamente şi salarii, oamenii bolnavi dar şi cei care au murit din cauză că Dodon a gestionat atât de prost pandemia sunt la fel o povară pentru el.

În opinia Maiei Sandu, Dodon trebuie să-şi ceară public iertare de la toate familiile care şi-au înmormântat rudele dragi, părinţi, bunici, copii şi de la toţi oamenii care suferă şi acum din cauza virusului Wuhan.

În contextul dat, deputatul PAS Mihai Popşoi a ţinut să sublinieze că medicul şef al lui Dodon a spus ceea ce crede guvernarea despre victimele pandemiei: că erau o povară pentru stat şi oamenii singuri sunt de vină că au sănătatea şubredă şi că ajung să fie răpuşi de virus.

„Statul nu are nicio vină, consideră Furtună. Asemenea insulte în adresa celor decedaţi nu a avut tupeul să spună nici Dodon, dar probabil abia urmează. Deci, guvernarea spune că au dreptul la viaţă doar cei sănătoşi, iar cei bolnavi, săraci şi obezi sunt o povară. Nu mai am cuvinte....”, a conchis parlamentarul.

După declaraţiile lansate în spaţiul public luni, care au fost dur criticate de către politicieni şi internauţi, directorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, şi-a anunţat demisia. Acesta a prezentat marţi dimineaţă scuze publice în cadrul unui briefing, spunând că a fost înţeles greşit, iar cuvântul „povară” ar fi fost folosit în sens medical.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe