Maia Sandu: Dodon îşi doreşte să preia rolul lui Plahotniuc

Plahotniuc şi Dodon s-ar ocupa de chestiuni care nu au nimic cu problemele adevărate ale R. Moldova. Membrii PAS vor pune la stâlpul ruşinii oamenii de prin raioane care îl ajută pe Plahotniuc, afirmă Maia Sandu.
Maia Sandu, preşedinta formaţiunii politice PAS din R. Moldova
Maia Sandu, preşedinta formaţiunii politice PAS din R. Moldova (facebook.com/pas)

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, susţine că Plahotniuc s-ar înţelege foarte bine cu Dodon, iar pentru a-şi putea construi fiecare campania politică, oferă publicului un spectacol, încercând să convingă cetăţenii că Partidul Democrat este preocupat de integrarea europeană, ceea ce ar fi o glumă, şi pe de altă parte, Dodon încearcă să prezinte UE ca un pericol pentru Republica Moldova şi, respectiv, să apere moldovenii de instituţiile europene.

”În realitate, pericolul adevărat este Plahotniuc şi Dodon. Ei sunt cei care sărăcesc această ţară şi sunt cei care ne lipsesc de un viitor stabil acasă. Pentru noi faptul că ei sunt în coaliţie şi faptul că lucrează împotriva propriilor cetăţeni este o problemă majoră”, a relatat liderul PAS într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

În contextul eventualelor acţiuni de protest ce vor fi organizate în toamnă împotriva modificării sistemului electoral atât de opoziţie, cât şi de socialişti, deoarece Curtea Constituţională le-a anulat decretul privind organizarea referendumului, Maia Sandu menţionează că şeful statului împreună cu Plahotniuc şi-au votat o lege care să le asigure un scor electoral peste sprijinul real pe care l-ar fi obţinut de la populaţie. Iar, între timp, Dodon încearcă să-şi promoveze propriile interese, dorind să construiască o ţară a unui om în care o singură persoană să poată decide. ”Evident că el îşi doreşte să preia rolul lui Plahotniuc şi asta nu are nimic cu obiectivele noastre.”

”Igor Dodon este într-o poziţie foarte comodă. Pe de o parte, nu răspunde pentru nimic, deci nu trebuie să se asigure că are bani în buget, se ţine doar de vacanţe, face declaraţii care să incite la ură, caută duşmani în afara ţării, pentru că este fricos şi laş şi nu vrea să abordeze problemele din interiorul ţării, şi nu doar el. La fel face şi Plahotniuc. Şi Plahotniuc, şi Dodon se ocupă de probleme care nu au nimic cu problemele adevărate ale acestei ţări”, a adăugat Maia Sandu precizând că Plahotniuc nu ar reuşi să-şi facă lucrul lui murdar, dacă nu ar fi ajutat de tot felul de oameni de tipul lui. ”Şi cred că este timpul să-i scoatem pe toţi în vileag şi noi, la PAS, promitem să facem acest lucru pentru fiecare raion. O să facem publice aceste nume şi o să-i punem pe toţi la stâlpul ruşinii. E de-a dreptul dramatic ce se întâmplă.”