Maia Sandu, despre noua Lege a ONG-urilor: Dodon nu va putea folosi în campanie banii "fundaţiei de caritate" a primei Doamne

Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova),
Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova), (Epoch Times România)

Preşedintele Igor Dodon şi „gaşca lui” se opun vehement noii legi a organizaţiilor neguvernamentale pentru că odată adoptată legea, Dodon nu va mai putea face campanie electorală folosind “fundaţia de caritate” a Galinei Dodon (finanţată din banii fiului procurorului general al Rusiei), consideră Maia Sandu, menţionând că proiectul noii legi spune clar că ONG-urile, inclusiv fundaţiile, nu pot susţine material şi gratuit partidele politice şi candidaţii care se implică în campanie electorală.

Potrivit liderului PAS, acesta este adevăratul motiv pentru care Igor Dodon şi guvernul său dau cu piciorul la un miliard 500 de milioane de lei de la Uniunea Europeană, bani care ar trebui să susţină economia şi oamenii nevoiaşi.

O dovadă în plus a acestui lucru este faptul că în Parlament PSRM insistă că legea, chiar dacă se votează, trebuie pusă în aplicare doar de la 1 ianuarie 2021, adică după alegerile prezidenţiale, susţine politiciana, precizând că dacă legea intră în vigoare din ianuarie, atunci şi banii vor veni în ianuarie.

„Între timp, cetăţenii Republicii Moldova vor plăti pentru deciziile proaste ale unei guvernări corupte şi mincinoase, care vrea să poată şi la alegerile prezidenţiale din toamnă să cumpere voturi cu un kg de orez”, a concluzionat Maia Sandu.

Igor Dodon a declarat, vineri, că fracţiunea Partidului Socialiştilor nu va vota noua Lege a organizaţiilor necomerciale, iar dacă proiectul va trece în Parlament, el nu îl va promulga întrucât ar fi împotriva intereselor R. Moldova.