Maia Sandu, despre eliberarea lui Platon din închisoare: Justiţia lui Dodon a rămas la cheremul grupărilor criminale

Maia Sandu, preşedinte a PAS
Maia Sandu, preşedinte a PAS (parlament.md)

În timp ce sute de mii de oameni au rămas fără surse de venit şi trec prin zile negre, numărând fiecare leu, hoţii care au preluat bănci şi companii de asigurări, au cumpărat deputaţi, judecători, procurori, au spălat miliarde de bani murdari sunt lăsaţi în libertate ca să continue aceste fărădelegi, constată Maia Sandu, referindu-se la eliberarea lui Veaceslav Platon din închisoare.

În opinia liderului PAS, aceasta ar fi justiţia lui Igor Dodon. O justiţie care a rămas la cheremul grupărilor criminale, întrucât, pentru banii furaţi din bănci, deciziile curţilor internaţionale de arbitraj şi despăgubirile de la CEDO plătesc cetăţenii R. Moldova şi nu procurorii care închid ochii la scheme de delapidare, judecătorii care iau decizii la comandă sau politicienii care spun că ţin situaţia sub control.

Politiciana susţine că vina pentru această nedreptate o poartă doar Igor Dodon. Atunci când s-a opus reformei justiţiei şi a promis judecătorilor corupţi protecţie, când a dat jos guvernul ca să oprească reforma justiţiei, atunci Igor Dodon a permis şi eliberarea bandiţilor din închisori.

„Majoritatea covârşitoare a oamenilor acestei ţări trăiesc în sărăcie şi circulă zilnic ca nişte “şprote în conserve”, pentru că sunt furaţi de oameni care merg cu Mercedesul (Dodon n.r.) prin arătură şi de oameni care fură bani din bănci, din bugetul de stat, de la companii private. Dar în curând va veni ziua când o să îi dăm jos din Mercedes cu tot cu prietenii lor care îi finanţează din bani furaţi”, a conchis Maia Sandu.

Procurorul General Alexandr Stoianoglo a declarat anterior că Platon este victimă a unor dosare fabricate şi a cerut rejudecarea cauzelor ce-l vizează. Totodată, Stoianoglo a cerut instanţei suspendarea executării pedepsei de 18 ani de închisoare a controversatului om de afaceri. Demersul Procurorului General a fost admis luni de magistraţi, iar Platon, care se presupune că ar coopera cu procurorii în dosarul furtului miliardului, a fost pus în libertate.