Maia Sandu: Democraţii răsplătesc donaţiile la partid prin funcţii publice

Silvia Radu a numit în funcţie doi colonei de poliţie cu trecut tenebros pentru a înfricoşa angajaţii primăriei Chişinău, obligându-i astfel să servească umil binomul Plahotniuc-Dodon, afirmă liberalul Valeriu Munteanu.
Maia Sandu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate
Maia Sandu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate (Epoch Times România)

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) Maia Sandu susţine că Partidul Democrat (PD) răsplăteşte donaţiile financiare pe care le primeşte prin funcţii publice în cadrul primăriei Chişinău, demonstrând astfel că nu le pasă de moralitate, integritate sau de soarta cetăţenilor Capitalei.

Liderul PAS atenţionează că Silvia Radu, primarul interimar ”expirat”, aflată în funcţie la limita legalităţii, a numit absolut ilegal, fără niciun fel de concurs şi cu încălcarea competenţei, conducătorul întreprinderii Autosalubritate, implicat într-un accident rutier grav, soldat cu moartea unui copil de 12 ani.

”Cea de-a doua numire trezeşte, de asemenea, întrebări serioase - Vladimir Maiduc, fost şef al Direcţiei Investigaţii şi Securitate Internă a MAI, a fost cel mai „darnic” sponsor al PD-ului (500 000 de lei)”, a adăugat Maia Sandu precizând că doar eliberând Chişinăul, cetăţenii vor scăpa de aceste scheme şi oameni toxici.

Menţionăm că primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu, a numit miercuri în funcţie pe Eugeniu Axentiev în calitate de şef al Direcţiei Administrative a Primăriei municipiului Chişinău şi Vladimir Maiduc în funcţia de director al întreprinderii „Autosalubritate”.

În context, vicepreşedintele PL, Valeriu Munteanu a ţinut să menţioneze că ”tovarăşa” Silvia Radu a semnat dispoziţiile de numire a doi colonei de poliţie cu trecut mai mult decât tenebros scopul principal al numirilor controversate, fiind înfricoşarea profundă a angajaţilor primăriei şi obligarea acestora să servească umil, dar rezultativ binomul Plahotniuc-Dodon.

”Trebuie să amintim că Eugeniu Axentiev a apărut de mai multe ori în atenţia presei, cele mai mari scandaluri fiind legate de accidentele rutiere provocate de acesta, în unul dintre ele a decedat un copil de 12 ani. Desigur, Axentiev a demonstrat, în timp, că este nevinovat când circula beat pe contrasens şi a lovit pietonii de pe trotuar”, a notat Munteanu.

Liberalul afirmă că nici Maiduc nu ar fi scăpat de-a lungul anilor de scandaluri: în 2002, când era şef adjunct al poliţiei criminale a MAI, a plecat cu tărăboi de la minister, când în urma unei reţineri, a decedat un bărbat care a fost împuşcat mortal. Soţia victimei a spus că în timpul reţinerii fatale, bărbatul avea la el câteva sute de mii de dolari, bani care au dispărut şi nu au mai fost găsiţi. În schimb Maiduc, fost consilier raional PD, a devenit ulterior un prosper om de afaceri.

În concluzie, Valeriu Munteanu consideră că oamenii din municipiul Chişinău vor înţelege şi nu vor aprecia mesajul transmis de Partidul Democrat şi Partidul Socialiştilor prin numirile în funcţii publice a foştilor colaboratori MAI.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe