Maia Sandu: Dacă guvernarea va simţi că forţa opoziţiei pro-europene creşte, va recurge la orice

Dintre toţi cei care apar în raportul comisiei parlamentare privind legătura PAS şi PPDA cu Fundaţia „Open Dialog”, niciunul nu apare în raportul Kroll-2 privind furtul miliardului pe care guvernarea de la Chişinău refuză să-l facă public, a punctat Andrei Năstase.
Maia Sandu
Maia Sandu (Epoch Times România)

În contextul desecretizării de către Parlamentul Republicii Moldova a unui raport privind activitatea fundaţiei „Open Dialog”, raport care a fost trimis şi instituţiilor europene spre analizare, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a specificat că europenii nu au văzut acest raport. Mai mult decât atât, Sandu a menţionat că unii au fost chiar stupefiaţi când au văzut cât de mare este „prostia acestui regim”, alţii chiar s-au amuzat pe seama a ceea ce încearcă regimul să promoveze.

„Cred că cel mai important lucru ce trebuie spus este că aceste acţiuni/falsuri ale lor şi modul în care le promovează denotă disperare din partea acestui regim care recurge la lucruri care le discreditează puţinul care le-am ia rămas de discreditat pe extern, cel puţin. Este evident că pe extern nimeni nu crede aceste minciuni. Noi aşteptăm cu mare nerăbdare să vedem care vor fi răspunsurile Bruxelles-ului în raport cu această minciună”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Amintind că autorităţile le-au cerut să facă declaraţii în cadrul unei şedinţe închise, întrucât ceea ce ar fi trebuit să spună era din start considerat ca fiind secret de stat”, preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, a ţinut să puncteze că se cunoaşte foarte bine care este desecretizarea din acest moment a raportului respectiv.

Totodată, Năstase a ţinut să menţioneze din toţi cei care apar în acest raport niciunul nu apare în raportul Kroll-2 privind furtul miliardului pe care guvernarea refuză să-l facă public. „Noi trebuie să înţelegem foarte bine ce se urmăreşte prin acest document. Pe lângă discreditarea mea, a dnei Sandu, a dlui Machedon etc., şi a tuturor persoanelor ale căror nume apare în acest raport se mai urmăreşte un scop şi anume o eventuală decizie de scoatere a noastră din campania electorală.

Dacă ne uităm la cine a făcut parte din acea comisie parlamentară se va vedea că sunt nişte oameni/concurenţi electorali (unii dintre ei deja membri ai CCM) care au de-a face cu alţi concurenţi electorali. Plahotniuc personal şi regimul pe care îl conduce este în stare de absolut orice şi în lipsă de alte argumente ei le fabrică pe astea”, a declarat Andrei Năstase.

La rândul său, liderul PAS a mai specificat că în prezent, s-a ajuns în situaţia în care în fruntea regimului de la Chişinău sunt nişte personaje „duse cu pluta” şi în aceste situaţii te poţi aştepta la orice. Mai mult decât atât, Sandu consideră că nici cei de la guvernare nu mai ştiu exact până unde vor merge, însă cu siguranţă dacă vor simţi că forţa opoziţiei pro-europene va continua să crească, atunci ar putea să recurgă la orice.

„Ştim deja că ei sunt capabili de orice. Dacă o să considere că pot să fraudeze alegerile mai subtil, nu aşa deschis, atunci poate n-o să recurgă, ci o să se limiteze doar la difuzarea acestor fake-uri ca să ne discrediteze. Eu cred că noi trebuie să fim gata pentru orice”, a punctat Sandu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe